maandag 2 mei 2011

doorzetten

Ik heb hier, op dit weblog, een goede vorm gevonden om dingen aan te kondigen. Ik heb hier bijvoorbeeld aangekondigd dat ik stop met vlees eten, dat de bestemming van het overschot na vereffening van de stichting 100LC in geval van ontbinding in een peppelhouten kistje begraven wordt en dat ik energie ging winnen uit plastic afval. Ik eet nog steeds vlees, 100LC is ontbonden maar er is niks vereffend en het plastic gooi ik gewoon weg.

Een dagelijks weblog is minder geschikt om verslag te doen van de uitwerking van al die plannen. Het uitwerken van plannen kost mij veel meer moeite dan het verzinnen ervan. En de moeite die ik had, gebruikte ik de laatste jaren om steeds weer nieuwe plannen te lanceren, hier.

Uiteraard was Dutch comfort zelf ook de uitwerking van een plan. Maar het was een plan, dat nooit afkwam. Een weblog is nooit af, volgens mij. Dutch comfort bood mij continuïteit terwijl er van alles in mij leven veranderde. Deze lente is mijn leven zelf continuïteit geworden, dus hoeft mijn hobby die niet meer te bieden. Mijn hobby wordt: iets uitwerken. Ik weet alleen nog niet precies wat.

5 opmerkingen:

erik zei

Prachtig gezegd, maar wat bedoel je precies met 'Deze lente is mijn leven zelf continuïteit geworden'?

jelle zei

hoe staat het met je geloof in God? is dat ondertussen al voltooid?

jelle zei

(je merkt, Erik en ik beginnen al een beetje zenuwachtig te worden nu je ons dadelijk helemaal alleen achter laat hier...)

Erik zei

Maar: hoe staat het dan met die wagen die je aan het bouwen was\bent?

Rik Almekinders zei

Ja, allemaal dingen waaraan ik begonnen ben en die ik nou maar een geconcentreerd zou kunnen gaan afmaken. Er valt nogal wat te kiezen.

Ik heb geen idee wat ik bedoel met 'deze lente is mijn leven zelf continuïteit geworden'. Maar het bekt wel lekker, of niet? Misschien bedoel ik dat ik besloten heb om te blijven wie ik ben, alleen een betere versie.