donderdag 5 mei 2011

ideeën

Ik kreeg vandaag het proefschrift thuisgestuurd van Jan Willem Streefkerk, waarop hij op 20 mei promoveert. Bij de promoties die ik bijwoonde waren altijd stellingen, en de stellingen bij het proefschrift van Jan Willem worden door prof. dr Neerincx opponeerbaar en verdedigbaar geacht. Stellingen zijn het proefschrift in het kort, hoop ik (dat scheelt mij een hoop leeswerk), maar om één of andere reden hebben de laatste stellingen van het rijtje altijd een lichtvoetig karakter, en hebben die niets met het proefschrift te maken.

Deze stelling heeft waarschijnlijk niets met het proefschrift te maken, maar is dus wel opponeerbaar en verdedigbaar:
9. De tegenwoordig toegejuichde marktgerichtheid van toegepast wetenschappelijk onderzoek leidt tot conventionele oplossingen en hindert innovatieve doorbraken (Boomkens en Gabriels, 2008. Paradoxen van het academisch kapitalisme. In: Lorenz (Ed.) If you're so smart, why aren't you rich? Amsterdam: Boom).

Sinds ik me voorgenomen heb om te stoppen met Dutch Comfort word ik overspoeld door ideeën. Ideeën om de hele maand mei op Dutch Comfort mee te vullen. Dat is een patroon. Laat ik iets nuttigs gaan doen. Laat ik het kapitalisme gaan bestrijden. Dat is opponeerbaar en verdedigbaar.

Naschrift op 18 mei: Ik geloof niet of het bovenstaande stukje een mooi afsluitend stukje was. Men zou kunnen denken dat ik me laatdunkend uitlaat over een proefschrift, wat niet mijn bedoeling is. Ik zal hier wel toegeven dat ik het proefschrift niet gelezen heb; sorry daarvoor.

Er volgt een naschrift, omdat ik beloofd had de laatste stukjes te gebruiken om argumenten op te sommen die gespeeld hebben bij de beslissing om met dit weblog te stoppen. Die argumenten zijn belangrijk, omdat bloggen een verslaving is. Argumenten zijn behulpzaam bij het afleren van een verslaving.

Eén verslavend aspect van een weblog is, dat ik precies kan zien welke zoektermen de lezer bij mijn weblog gebracht heeft. Enkele weken geleden was dat de zoekterm 'vader doucht met dochter'. Om te achterhalen hoe die zoekterm nou bij dutchcomfort terecht kon komen, googlede ik 'vader doucht met dochter', wat mij bracht bij een overvloedig aanbod van incest-propaganda. Bloggen op het internet: het is gewoon te gevaarlijk.

16 opmerkingen:

erik zei

Ik ben een beetje naïef kennelijk: je blog lezend dacht dat ideeën jou voortdurend overspoelden. En ik dacht dat je echt ging stoppen, maar nee, we mogen blijven meegenieten en opponeren!

Rik Almekinders zei

Nee hoor, dit was echt het allerlaatste stukje. Bovenstaande was stukje nummer 500.

jelle zei

Ha, ik kreeg ook net het proefschrift van ... wacht eens even wat zeg je nou, je laatste stukje? Nee toch?

OK laten we dan ten minste nog 3 jaar door gaan via de reacties op stukje 500...

jelle zei

hee man I need my shot, just give me some!

Anoniem zei

Is dit soms een psychologisch experiment? Laatste blog gemeld. Ik probeer naar closure toe te werken, aan het idee te wennen. Beetje rondkijken naar wat ik dan kan gaan lezen als ik even afleiding nodig heb.
Dan doe je er stiekem toch nog een allerlaatste. Dan ga ik dus blijven kijken of er toch niet nog een komt. Zo kom ik er nooit overheen....

Rik Almekinders zei

Sorry hoor, maar precies vijf stukjes geleden kondigde ik aan: 'Ik ga de resterende vier logjes gebruiken om de redenen op te sommen die geleid hebben tot het besluit om met Dutch Comfort te stoppen.'
Die resterende vier stukjes heb ik daarvoor gebruikt.
Nou, inderdaad, niet helemaal, want het laatste stukje ging over wat ik nu ga doen.
Ik heb het vage plan om dat stukje nog een keer te herschrijven. Maar pin me er niet op vast, a.u.b.

erik zei

Hoera, Rik gaat weer aan het blog schrijven! Beloofd is beloofd. Wanneer precies?

Rik Almekinders zei

Jaja, ...

erik zei

Driemaal daags bezoek ik deze pagina, met droge mond en een kleffe, trillende hand om de muis. Elke keer wellen de tranen rijkelijk op bij het zien van de dode, oude letters. Ik druk een paar minuten op F5, leeg de chache van de browser, herstart de computer, maar niks. Echt niks. Vervolgens klap ik de laptop met een klap dicht, grom naar mijn lieve kinderen en ga buiten een bushokje slopen. Grrr, ik ga weer!

erik zei

Topman IMF in de gevangenis, je bent goed bezig met je antikapitalisme, Rik!

erik zei

Juist fijn dat die vieze mannetjes via Google zo'n mooi blog als dat van jou vinden? helemaal niet gevaarlijk...

Rik Almekinders zei

Jawel, want het effect is dat ik de zoekterm word. En dat wil ik niet.

erik zei

En wat is er gevaarlijk aan als jij de zoekterm wordt? Ik zie niets vreemds bij de zoekresultaten...

Rik Almekinders zei

Sorry, ik ben blijkbaar op dit moment ietsje achterdochtiger dan jij. Ik wil de zoekterm 'vader doucht met dochter' niet worden. En hoe meer ik dat hier ga benadrukken, horen groter de kans dat ik het vervolgens wel word. Als we hierover nog meer gaan zeggen, ga ik de zoekterm afkorten tot 'vdmd'

erik zei

"Als we hierover nog meer gaan zeggen"? Nee, natuurlijk niet: het blog is immers allang afgelopen en hoe meer we schrijven, des te meer zullen viespeuken meelezen over vdmd, lvd en ktp.

Mijn reactie ontvang je gewoon per brief, in onzichtbare inkt, gecodeerd en bezorgd onder de stoepsteen bij de buren. Het bezorgtijdstip kan ik echter niet onthullen...

Rik Almekinders zei

Gaaf, net als vroeger!