vrijdag 29 april 2011

de samenwerking


Schrijven dat is iets dat ik alleen doe. Er is wel een tijd geweest dat ik samen schreef, maar sinds ik met ingenieurs optrek is die tijd voorbij. Verdomd, en dat vind ik jammer. Het was leuk om samen te schrijven. Maar misschien is samen schrijven met ingenieurs wel een beetje te hoog gegrepen.

Ingenieurs zijn het soort mannen dat het meest gevoelig is voor mannenonderdrukking. Ingenieurs en beroepsmilitairen: met stip de braafsten in het uitvoeren van wat er maatschappelijk van mannen verwacht wordt: dat ze de dingen alleen doen.

Ik vind het moeilijk om te verantwoorden aan de mensen om mij heen dat ik me van ze wil afzonderen om hier stukjes te schrijven. En ik vind ook dat ik een slecht voorbeeld geef, aan de jonge mensen om mij heen. Steeds maar achter de computer kruipen lijkt wel erg veel op steeds maar al het bier opdrinken of steeds maar onder mijn bureau aanstekergas snuiven.

4 opmerkingen:

jelle zei

het probleem is niet dat je alleen blogt, want dat doe je helemaal niet. ik ben er toch ook bij? en erik? en erik II? en al die anderen? bloggen is een soort praten. en als er mensen terugpraten ben je niet alleen bezig toch?

het probleem is, dat je een slechte interface gebruikt. "achter een computer gaan zitten". Wat is dat voor ouderwets mannelijk a-sociaal gedrag! (gelukkig is het wel een iMac volgens mij, maar toch).

Wat dacht je van bloggen op een iPad, tussendoor, terwijl je van je thee nipt en naar de buurvrouw zwaait? (waarom weet ik nu al, dat je dit niets zult vinden...)

tot snel blogs op een nieuw blog!

Rik Almekinders zei

Ja, het is leuk dat je erbij bent. Dank je daarvoor.

Bloggen op een iPad terwijl ik naar de buurvrouw zwaai, is volgens mij geen wezenlijk andere interface. De beste interface is two faces, zonder computer ertussen, lijkt mij.

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!!
Sabine.

Rik Almekinders zei

Gefeliciteerd?