vrijdag 25 maart 2011

baard


Ik ken geen mannen die trots zijn op de rui van hun kruin. Alleen heel artistieke of geleerde mannen worden met openlijk kalende knarren op televisie gedoogd, mits zij hun presentatie beperken tot de artistieke en geleerde onderwerpen. Kaal is niet okee. Ook mijn kaalheid is dus niet okee. De enige oplossing die er voor mijn haar nog is, is dat ik alles eraf scheer. Ik doe dat sinds een maand.

Eind februari was het nog koud. Want dat is het wel: een kaal hoofd is koud. Natuurlijk is de zon nu krachtiger, maar het lijkt alsof mijn hoofd zich inmiddels ook aan het nieuwe scheersel heeft aangepast; dat mijn kouzintuigen zijn doodgegaan of dat de warmteweerstand van mijn hoofdhuid groeide. Maar kaal is vooral heel makkelijk. En is geen kapsel eenvoudiger te maken dat geen kapsel.

Het groeit nog wel, het haar uit mijn hoofd. Alleen het groeit bij mij het minste, waar het volgens de schoonheidsindustrie juist het hardste moet groeien. Dat is zichtbaar na ongeveer drie dagen: dan heb ik wel een soort baard op mijn kin, maar nog nauwelijks een baard op mijn hoofd. Dan heb ik een beetje een raar gezicht. Er is ook altijd wat.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Sean heeft er altijd over dat zijn hoofd net velcro is als hij het net geschoren heeft. Heb jij dat ook ?

erik zei

Kunnen we het resultaat ergens bekijken, held?

Erik zei

<…baard op mijn kin…>

Wèlke schoonheidsindustrie? Die in Frankrijk — toch niet de minste — noemt baard-op-de-kin: "Ça donne un look"!

Zeer schoon (op z'n Vlaams) dus.
Ne vous inquiétez pas.

@ erik: Ja, ook ik ben benieuwd. Hoewel ik even twijfelde of de foto een zelfportet was…

Rik Almekinders zei

Ik weet niet wat velcro is. Bovendien scheer ik mijn hoofd niet, maar gebruik ik de tondeuse.
Ik lijk inmiddels erg op het profielschilderij. Een totale gelijkenis: ik ben in vier jaar op mijn zelfportret gaan lijken.
De foto is van een internetreclame voor haargroeimiddel. Ik begrijp dat niet, want de man kijkt tamelijk helder uit zijn ogen.
Nou, het gaat erom dat ik een baard op de in *gecombineerd met een een kaal hoofd*, niet donne un look vind. Ze inquieteren me, denk ik. Wat dat ook moge wezen.

Anoniem zei

velcro=klitteband
En wat doet een tondeuse eigenlijk als het geen scheren is? Tonderen?

Meggie

Rik Almekinders zei

Aha, als klittenband. Ja, mijn hoofd voelt ook als klittenband. Maar dat vind jij toch ook, bij Sean, bedoel ik?
Ik herinner me ui mijn nat-scheertijd (tien jaar geleden ongeveer) dat na het scheren en insmeren met after shave mijn kin heel trekkerig aanvoelde. Niet prettig. Ik dacht dat jij met scheren bedoelde: met een mes, zodat het helemaal glad is; dat lukt met een tondeuse niet.

erik zei

En dan nu een kiekje van je, Rik!

Rik Almekinders zei

Zodra ik ga schrijven over contactlenzen. Ik beloof het.

erik zei

En wanneer ga je daar dan over schrijven, en vanwaar het verband? Laat ons niet fantaseren en woelen...

Rik Almekinders zei

Ik weet nog niet wanneer. Waarschijnlijk als ik over dat onderwerp uitgewoeld en gefantaseerd ben. Toevallig (?) viel het scheren van mijn hoofd en het afwerpen van mijn bril tegelijk.

erik zei

Nee, je kunt ons niet lekker maken en vervolgens afserveren met vage beloftes: we willen nu man en paard zien! Of was het klepel en lege dop? Enfin: medelezers, laat u horen en haak in. We marcheren samen naar IJburg!

Rik Almekinders zei

Ja, kom naar IJburg, om te kijken!
Maar, zoals ik al zei: ik lijk nu echt en helemaal op mijn profielschilderij.

Erik zei

@ erik: blij met de foto bij het stukje van 31/3?

En niet alleen jij
wij
ook
allemaal
!

Rik Almekinders zei

Tja.

erik zei

(:-)