donderdag 31 maart 2011

contactlenzen

Toen ik tien jaar oud was werden mijn ogen opeens zo slecht, dat ik een hulpmiddel nodig had om dingen in de verte te kunnen zien. Mijn droom kwam uit, want in die tijd had Kees van Kooten als Koot een nogal expliciet brilmontuur, en ik wilde graag op Kees van Kooten lijken. Ik mocht dus een bril.

Mijn droom kwam niet precies uit, want wat ik hoopte: dat iedereen me opeens onvoorwaardelijk even leuk zou vinden als iedereen Koot leuk vond, dat gebeurde niet. Wat wel gebeurde was dat er opeens glas zat tussen mij en de buitenwereld. Er zit al 32 jaar glas tussen mij en de buitenwereld. Ik kijk met een condoom. Ik mis daardoor iets in het contact met de buitenwereld doordat ik altijd door glas kijk. Nu ik twee weken contactlenzen draag valt me opeens op hoe ongelofelijk vies en beschadigd mijn laatste bril was. Maar ook contactlenzen zijn een condoom.

Het liefste zie ik de wereld zoals mijn ogen me die zonder glas aanbieden. Bijna altijd volstaat dat, behalve in heel bijzondere situaties, te vermijden situaties: achjter het stuur van een auto die erg hard rijdt, voor de televisie of te computer of in de bioscoop. Ik zou iets bij me willen hebben alleen voor die situaties. Iets, dat ik niet vergeet, zoals mijn mobiele telefoon.

5 opmerkingen:

Erik zei

Hoera!

Het visuele antwoord op de discussie die ontstond naar aanleiding van het stukje
Baard
d.d.
vijfentwintig maart.

@ Rik: bedankt!
@ erik: zie reactie #13 aldaar.

Rik Almekinders zei

Misschien maak ik nog een scherpere, contrastrijkere foto.

erik zei

Deze is prima hoor. Lekkere kop, giraffige hals en scherpe blik!

erik zei

Hoe bedoel je alleen dat "Ik zou ik willen bij me hebben alleen voor die situaties"?

Rik Almekinders zei

JA, dat ik een tamelijk onbegrijpelijke zin. Hij zou moeten luiden: *ik zou iets bij me willen hebben dat* (...). Ik heb 't in het stukje veranderd.
Dank, kritische eindredacteur!