dinsdag 6 juli 2010

werkster (2)

Enkele weken geleden kregen we van de gemeente Amsterdam een tamelijk uitgebreide brochure en één bijgevoegde zak, die geloof ik avri-zak heet. In deze avri-zak mogen wij een deel van ons plastic-afval voortaan naar een oranje gekleurd plastic-verzamelpunt brengen, ongeveer een kilometer verderop. Dat mag niet in een grijze KOMO-zak, want KOMO-zakken zijn blijkbaar niet van het goede plastic gemaakt. Ander fout plastic is piepschuim en plastic speelgoed.

De zak heeft de laatste weken door de keuken en de woonkamer gezworven, terwijl hij langzaam volraakte. Eerder was ik al in verrukking als ik groente-afval had, voor de composthoop, nu had ik er weer een afvalsport bij: het juiste plastic! Van de verpakking van chipolata-worstjes kan het doorzichtige folie wel in de avri-zak, maar het bakje moet bij het rest-afval.

De vrouw die gisterenochtend bij ons aanbelde was niet E. E is nog steeds in Polen en het is onduidelijk of ze weer naar Nederland terugkomt. Ze zou dat wel willen, zegt haar bemiddelaarster, maar Polen weerhoudt haar. De vrouw die gisteren aanbelde was de Poolse vervanger van E: S. Onze geselecteerde plastic-verzameling in de avri-zak hadden we even bij de voordeur gezet, want die zwierf zo onhandig door de keuken en de woonkamer als daar gedweild moest worden. Toen S weg was bleek dat zij het laten verdwijnen van de avri-zak ook tot haar taak bleek te vinden horen.

Geen opmerkingen: