maandag 13 september 2010

groene post

Als ik postzegels koop krijg ik een stickervelletje met milieuslogans van TNT, elk ter waarde van 44 cent. Dat is niks nieuws, want postzegels waren altijd propaganda. Vroeger voor de koningin, maar nu dus voor het milieu. Dit propageert TNT: hybride-auto's, zonnecollectoren, biobrandstof, windmolenparken, kooldioxide-compensatie, auto delen, elektriciteit opwekken uit biomassa, roetfilters, isolatie en groene post.

Bij alle TNT-idee'tjes heb ik een beeld en over allemaal heb ik ook een mening, die ik hier graag een keer geef. Behalve bij en over groene post. Wat is nou weer groene post?

Gelukkig legt TNT dat hier zelf uit. Groene post is post, bezorgd door TNT, omdat TNT van plan is om een duurzame bedrijfsvoering te hebben. Ik had het duidelijker gevonden als op de postzegel gestaan had (streven naar) groene bedrijfsvoering. Ik kan eigenlijk niets milieu-onvriendelijks verzinnen aan post - als concept -. Dat mensen contact met elkaar onderhouden, dat is toch altijd goed? Of niet?

2 opmerkingen:

erik zei

Volgens mij snap ik je niet goed: we hebben het hier toch over bijvoorbeeld een groot TNT-wagenpark?

Een TNT-kennis van mij is laatst nog op TV geweest met een soort innovatieve vrachtwagenspoiler!

Rik Almekinders zei

Ik begrijp niet wat je niet begrijpt. Is groene post een brief die bezorgd wordt door een postbode op de fiets?
Ik heb nog wat gedachten besteed aan groene post en tenslotte toch tot de slotsom gekomen dat het eigenlijk nergens op slaat dat mensen die verder dan loop- of fietsafstand van elkaar verwijderd zijn contact met elkaar onderhouden. Ga toch gewoon babbelen met je buren!