donderdag 23 september 2010

boos

Een keer, toen ik niet in slaap kon komen, bedacht ik een formule voor een nieuw televisie-programma. De werktitel van dat programma zou zijn mild voor mensen, hard voor techniek. Ik en mijn co-presentator Jelle van Dijk zijn daar - als techniek-docenten - namelijk erg goed in, in techniek afbranden. En omdat we jongens zijn met gouden hartjes, waren voor de gebruiker juist weer zo mild als maar kan.

Dit idee ontstond door de spullen die mij omringen en die niet aan mijn verwachting voldoen. Ik heb geen enkele remming om mijn woede daarover op die spullen af te reageren. Ik doe dat verbaal. Ik zeg dan bijvoorbeeld: 'kloteding, wie heeft jou verzonnen, zo kan ik toch niet werken, wat is dit voor kapitalistsich bedrog, stelletje nazi's'. Uiteraard wil ik er wel voor zorgen dat in het televisie programma mijn woede gescript wordt, en daardoor dus veel eloquenter klinkt. Een soort Jeremy Clarkson van Top Gear dus.

Ik dacht dat dat leuk was. Ik dacht dat zulk soort woede een soort verbroedering zou opleveren, als je samen slachtoffer bent van techniek. Mijn vrouw vindt van niet, zij vindt mijn woede op spulletjes vooral erg onaantrekkelijk. Alsof ik mijn eigen onvermogen op de techniek afwentel.

6 opmerkingen:

jelle zei

Mijn vrouw denkt er precies zo over als jouw vrouw Rik.

Daarom wordt dit echt een mannenprogramma, zoals Top Gear.

Rik Almekinders zei

We moeten denk ik maar geen tv-programma willen maken dat onze vrouwen niet zouden willen zien.

Anoniem zei

En de vrouw van Jeremy Clarkson denkt er ook zo over! (Meggie)

Rik Almekinders zei

Gunst, ken jij haar?

Anoniem zei

Vrouwen houden ook van top gear!
Bij je eigen man is dat gemopper een uiting waarin je een slechte eigenschap herkent.
Bij Jeremy Clarkson is dat, mits goed gescript, gewoon grappig.
want van Jeremy Clarkson wil je aleen maar dat hij grappig en entertainend is, niet dat hij ook nog eens meevoelend, huishoudelijk meewerkend, goed in plannen en financieel beheer, gezellig, opvoedkundig en emotionel vaardig, etc etc is.

Maak dan een TV programma dat de vriendinnen van je vrouw wel zouden willen zien. (meggie)

Rik Almekinders zei

Misschien vinden de vriendinnen van mijn vrouw Jeremy Clarkson ook wel grappig.