donderdag 29 april 2010

Joost Conijn


Joost Conijn is erg charmant: kijk maar naar het plaatje. Hij bouwde zelf een vliegtuig, en niet om zijn buurvrouw te kunnen bespieden als ze naakt in de zon lag van haar ommuurde tuin lag (zoals Joe Speedboot), maar waarschijnlijk om betere redenen. Het lijkt alsof dat niet mag, zelf een vliegtuig bouwen, maar Joost Conijn laat de kleine ontsnappingsroute zien: via de kunst. Toen de IJslandse vulkaan as braakte en het Nederlandse luchtruim gesloten was vloog Joost Conijn met zijn vliegtuig boven het IJsselmeer.

Hij heeft ook een auto gebouwd. Aan de buitenkant van de auto zie je veel hout. Bovendien loopt de auto op hout, door een houtvergasser die achterop zit. Ik vind die auto ontroerend mooi. Mooier eigenlijk dan alle auto's die in showrooms getoond en verkocht worden. Het interessantste vind ik dat Joost Conijns auto ook een nummerplaat heeft: 28-MR-19. Die nummerplaat suggereert op zijn minst dat de RWD Conijns auto ook als auto erkent.

Toch is het geen houten auto, wat Joost Conijn bewonderaars ervan maken. De motor is niet van hout, bijvoorbeeld. En het onderstel ook niet, vermoed ik, omdat 28-MR-19 in de boeken van de RWD vast vermeld staat als een andere auto, die als basis gediend heeft voor de auto van Conijn. Het kunstige van het werk van Joost Conijn is, dat hij er niet mee op de Essen Motorshow wil staan, de verzamelbeurs voor chiptuners en andere ordinaire sleutelaars.

2 opmerkingen:

erik zei

Leuk werk heeft Joost, en een mooie naam. Ik heb even opgezicht waarnaar jouw nummerbord verwijst, via http://publiek.vwe.nl/

Voertuigsoort Personenauto
Merk Citroen
Handelsbenaming D16BC DSUPER 5
Brandstof Lpg
APK
Vervaldatum APK 10-01-2007
Registratie
Datum aanvang tenaamstelling 09-05-2006 (4,0 jaar)
BPM Niet geregistreerd

Rik Almekinders zei

Ja, Joost Conijn is vast een leukerd.
Mijn collega G vertelde al dat Conijns auto een Citroen DS was, wat me ook wel weer aan mijn hart gaat, omdat een DS van zichzelf al zo mooi is. Ik denk dat een nieuwe auto gewoon duurder was dan zo'n oude. En dat de techniek van het oude beestje toegankelijker om te bouwen was dan van - pak 'm beet - een Toyota Prius. Hoewel de DS op dat gebied weer een zeer slecht reputatie heeft.