maandag 18 oktober 2010

zeven vierkante kilometer

Ik ga om met mensen die intelligent zijn en tamelijk overtuigd vertellen dat het kapitalisme op het punt staat ten onder te gaan. Ik vind het leuk om daarover mee te denken. Ik vind dat leuk als iets dat heel vanzelfsprekend lijkt opeens een denkfout blijkt te zijn. Dat is ontwikkeling, En ontwikkeling is goed.

Okee, het kapitalisme gaat ten onder. Maar wat dan? Ik vind het toch ook wel fijn om, als ik mijn actieve bijdrage lever aan het ontmantelen van het kapitalisme, te weten wat dat dan oplevert. Zou dat bijvoorbeeld kunnen opleveren dat niemand meer onvrijwillig dakloos is, terwijl er zeven miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg staat?

Dat de dingen leeg komen te staan is een soort luiigheid. Het huis dat wij voor onszelf gebouwd hebben is eigenlijk te groot. Drie van de negen kamers die we tot onze beschikking hebben zijn niet meer in gebruik, en alleen omdat het licht het er niet meer doet. De lamp ging een keer kapot, weet je.

2 opmerkingen:

Herbert G Visser zei

Niet alleen het Kapitalisme verdwijnt maar ook de pensioenfondsen bestaan binnenkort niet meer als ik het jeugdjournaal gisteren goed begrepen heb...en ook moeten de jongeren opkomen voor hun pensioenrechten over tig jaar.

Rik Almekinders zei

Ach, als met het kapitalisme ook het geld verdwijnt is er weer niks aan de hand.