donderdag 4 juni 2009

ballonnenpomp

Voor de voorbereiding van het feest hebben we flink de tijd uitgetrokken. Vandaag besteedde ik aan de aankleding van de feestruimtes. Met guirlandes, of zo wil ik het graag noemen, de pronktechniek die gebruik maakt van volumevergroting. Een cilindervormige slinger, die ik met één touwtje uit een plat pakketje tevoorschijn trek. En ballonnen. Eén zakje ballonnen ter grootte van een damestas; met lucht erbij geeft dat makkelijk vier kubieke meter guirlande-pret.

Nou ja, makkelijk ... Vóór alle feesten met ballonnen die ik sinds ik ouder ben dan 25 vierde liet ik mij verleiden om een ballonnenpomp te kopen. Leer ik dan helemaal niks? Ik heb er zeker al vier in huis, en sinds aankomend feest is er weer eentje bij. En ze deugen geen van alle. Ik hoop dat alle ballonnenpompen ontwerpfouten hebben, want het kost buitensporig veel spierkracht om een ballon op te pompen met een ballonnenpomp. Alle 99 andere ballonnen deed ik weer met mijn mond; wel zo efficiënt.

Ik heb wel eens gelezen dat de menselijke kaakspieren de sterkste van het hele lichaam zijn. Waarom wordt er in de manuele aandrijftechniek niet wat meer gebruik gemaakt van de mond?

4 opmerkingen:

erik zei

Jammer dak het feestje miste! De kaakspieren hebben op zichzelf niet veel te maken met je blaasvermogen, toch? Zijn de foto's al klaar?

Rik Almekinders zei

Ik wilde maar zeggen: de mond heeft veel potentie. Je hebt het blazen; ik blaas met gemak 3 ballonnenpompen eruit en je hebt ook nog die kaakspieren.

erik zei

Ben zo benieuwd naar de foto's van mijn macho krijger in rokkostuum, met die stoere gespierde, en ongeschoren kaaklijn...

Rik Almekinders zei

Gewoon een pak van de Suit Supply en een door mijn nichtje geknipt kroontje uit goudkarton.