donderdag 29 oktober 2009

vloerverwarming (1)

In veel stappen en evenveel geknakte verwachtingen is de vloerverwarming van de Nuon nu actief in ons huis. De teleurstelling was dat de aansluiting op het warmtenet (via een loopgraaf in onze keurige vinexstraat en hekken, opgewonden beambten en laconieke installateurs) niet betekende dat die warmte dan ook in onze vloer kwam. De warmte kwam tot de meterkast en verders niet. De warmte-unit (een toverdoos van Nuon) zou pas over twee weken komen, als het busje met toverdozen toevallig in de buurt was.

De toverdoos kwam verleden dinsdag. Met een installateur, die onze meterkast afkeurde, omdat we daarvan, en hij beeldde met zijn handen uit hoe er planten of paddestoelen uit zijn hoofd groeiden, daar groen en geel van zouden worden. 'O', zei ik, want ik vond dat een onprettig vooruitzicht. 'Legionella', zei de man. Onze meterkast moet geventileerd worden. Daar hadden we niet op gerekend.

Na installatie ging de toverdoos ons huis zeer enthousiast opwarmen. Dat moest stapgewijs en voorzichtig. Het werd die nacht meer dan 30 graden in de slaapkamer. Toen we na een doorwaakte nacht wilden douchen was er opeens geen warm water meer. (wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: