vrijdag 20 november 2009

collega's

Het motto van mijn vriendin A is: het is altijd handig om iets te kunnen, en het doet er dan niet toe wat je precies kunt. Fietsen op een eenwieler bijvoorbeeld, of pingpongen of schaken.

Sinds mijn terugkeer uit Groningen heb ik mijn collega's opnieuw ontmoet, en ik ben aan het ontdekken wat zij allemaal kunnen. Of weten. Collega G weet bijvoorbeeld veel van automotoren. Dankzij hem weet ik nu waarom een boksermoter eigenlijk beter is dan een lijnmotor. En waarom een dubbele nokkenas beter is dan een enkele.

Collega M weet bijvoorbeeld veel van vliegtuigen. Ik luisterde een gesprek af van een student, die vertelde hoe M in zijn les de weg beschreef die een mensendrol aflegt in een vliegtuigromp, vanuit het minitoiletje naar onder de staart van het vliegtuig, waar - schijnt - zijn aarsopening zit. Zo wordt de mensendrol teruggegeven aan de natuur.

3 opmerkingen:

erik zei

Nou wil ik het weten ook, hoe gaat die weg? Of valt dat niet onder de warme mechanica?

Doet me denken aan een geestige film over de YesMen die ik gisteren zag. Activisten die in de huid van brallerige buisinessmen kruipen om perverse lezingen te houden. Bijvoorbeeld over het recycelen van poep voor voeding. Met een mooie 3D animatie van hoe de poep gezuiverd terugkeert en als basis voor een verse hamburger dient. De klant bestelt een nummer, dat niet een menu aanduidt, maar de hoeveelheid keer dat de burger is gerecycled.

Oh ja, hier: http://www.youtube.com/watch?v=_RRDLzxFXjY

Rik Almekinders zei

Ja, die weg, ... de details moet ik nog een keer aan M vragen. Maar M is nu ziek. Misschien heeft hij het verkeerde nummertje bij het fastfood-restaurant besteld.

erik zei

M?