maandag 2 november 2009

kraan

Ik heb minstens twee keer in mijn leven gehoord of gelezen dat rechtshandigen langer leven dan linkshandigen. Ik heb ook geleerd om, als bevoorrecht mens (rechtshandig en verder ook in goede gezondheid), mild te willen zijn jegens de mensen die minder geluk hebben, zelfs als ik mij weinig bij het ongeluk van iemand anders kan voorstellen. Ik wil dat verhoogd stervensrisico dus best geloven, dat ik vroeger twee keer hoorde of las.

Het huis dat wij zelf ontworpen hebben is inmiddels bijna af. Veel dingen staan nog niet op hun definitieve plek: de telefoon staat nog op de trap en veel verf zit nog in een blik. Op zo'n blik ga ik zitten, als ik telefoneer, want de stoelen staan weer niet in de buurt van de trap.

Toch is het huis af genoeg om te kunnen beoordelen wat goed is aan het ontwerp en wat minder effectief is. Een uitdaging is bijvoorbeeld de kraan van mijn wastafel in de badkamer: de Venlo Nimbus. De uitdaging is, dat de joystick ervan aan de rechterkant zit. Terwijl ik mijn rechterhand juist gebruik om mijn tandenborstel of andere badkamerattributen vast te houden! Gelukkig heeft de Nimbus die elegante lange buis, waar mijn linkerarm onderdoor kan steken om de kraan te bedienen.

2 opmerkingen:

erik zei

Jij slangemens! De levensverwachtingsverlaging is volgens mij helemaal niet bewezen, zie http://tinyurl.com/yj2jz4l of
http://tinyurl.com/yf424xq

Rik Almekinders zei

Linkshandig, toevallig?
Als het gerucht niet waar is: gelukkig maar. Overigens begrijp ik de argumentatie van Harris niet, maar dat kan ook aan mijn rechtshandige engels liggen.