vrijdag 5 juni 2009

mobiel toilet


Ons huis ligt 1,5 km buiten de bebouwde kom. We hebben hier gas en elektriciteit, maar geen riool. Wij lozen in een ondergrondse ruimte onder de oprijlaan naar de garage. Twee keer per jaar wordt de ondergrondse ruimte geleegd om de inhoud over land uit te rijden. Via het gras komen delen van die inhoud terug in de supermarkt.

Hoe onze wc spoelt hangt van omstandigheden af die ik niet kan overzien. Soms gaat dat heel snel, maar andere keren stijgt het water opeens tot de rand en zakt het daarna heel rustig, als het dalen van een rivier. Voor een feest met zeventig bezoekers is onze wc misschien te onbetrouwbaar, daarom hebben we een eco toilet gehuurd. Dat is een groen (eco immers) plastic hokje in de tuin. Maar die bleek lek, dus toen kregen we een rode, die toevallig óók op de vrachtwagen stond. De rode plastic wc heeft, anders dan de groene, geen spoelmechanisme. Door de wc-bril blijf je altijd zien wat je achterlaat. Dat drijft in een blauwe stroperige vloeistof die pregnanter ruikt dan zeventig gasten. Het ruikt niet erg eco, maar hij is ook alarmrood en ons als noodoplossing gegeven, dus wie zegt dat die rode óók eco is?

De Groningse wind staat erop te beuken. Als ik de rode wc betreed is het alsof ik in de trein zit, of in het vliegtuig. Soms voel ik een luchtzak. Als ik dat allemaal beleefd heb en de deur achter me dichttrek sta ik gewoon weer in de tuin.

2 opmerkingen:

erik zei

Klinkt als een extra attractie. Iets voor de Efteling. En natuurlijk is zo'n toilet niet eco, karnemelk is toch ook nooit blauw?

Heb je klachten gehad? Van gasten of van buren?

Rik Almekinders zei

Dat verhaal over het vliegtuig en de trein is niet mijn eigen ervaring, maar die van Jeroen, die nogal lovend was over het rode mobiele wc-tje. Ik geloof dat hij de enige gebruiker was.