woensdag 23 september 2009

beslagen ramen


In De Vitalist schrijft de ingenieur-schrijver Gerrit Krol - wat ik nogal grappig vind - : De beslagen ruiten gaven haar een gevoel van warmte. Ook mij geven beslagen ruiten een gevoel van warmte. Niet per se aangename warmte, maar toch, warmte, en dat is als de energie schaars zou zijn toch al heel wat, ik bedoel: beter dan niks.

Zou iedereen dit gevoel krijgen, van beslagen ramen? En zouden er nog meer koude dingen zijn, waar mensen een warm gevoel van krijgen? Ik geloof dat de geur van vers brood en wit zonlicht mij bijvoorbeeld ook een gevoel van warmte geven. Zou je, als gas en elektra zijn afgesloten, troost en gevoel van warmte vinden in een poster met zonnestralen en in ramen, die er beslagen uitzien? Is dat niet een leuk afscheidskado, als de energieleverancier een klant - om wat voor reden dan ook - afsluit?

Toevallig ben ik in training om te leren hoe ik altijd zelf de baas ben over mijn gevoel. Dat het dus nooit de beslagen ramen zijn waardoor ik wat voor gevoel dan ook krijg. Ik ben aan het leren hoe ik altijd op eigen kracht gelukkig en tevreden kan zijn. Misschien kan ik in één moeite door meteen leren hoe ik altijd voor mezelf voor een gevoel van warmte zorg.

3 opmerkingen:

erik zei

Poe, heftige training. Naar aanleiding van die excessieve agressie tijdens je recente verlofweekeinde?

erik zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Rik Almekinders zei

Je had twee keer hetzelfde commentaar gegeven; ik heb toen, heel agressief, het tweede commentaar verwijderd. Dat levert een lelijk lidteken op. Sorry, is voor alle partijen onprettig.

Volgens mij maak je een grapje, ja toch? Ik was dit weekend thuis rond mijn bed aan het lummelen in de veronderstelling dat ik genezen was van de Mexicaanse griep. Niet in een tophumeur, inderdaad.

Veder is de option-training een handige attitude-oefening waardoor ik voortaan onder meer omstandigheden nog ontspannener ben dan nu.