maandag 30 november 2009

akoestiek

Inmiddels wonen mijn gezin en ik in de woonkamer van ons nieuwe huis. En met wonen bedoel ik: we eten er (de keuken is annex) en we zitten er op de bank. Dat kan, omdat de vloer er nu geschilderd is, de wanden en het plafond gestuukt en gesausd. De bank kan dus voorlopig blijven staan en andere meubels ook.

De stukadoors hebben het, ongeveer een maand geleden, in een razend tempo onwaarschijnlijk glad gestuukt. Iedereen, ook de mannen die het huis intussen aan het afbouwen waren, was daarvan onder de indruk. Zo glad! En zo snel!

In de woonkamer kunnen we dus eten en op de bank zitten. We kunnen er alleen niet met elkaar communiceren. Mijn vrouw en ik praten te snel, mijn zoon gilt te hoog en te hard en mijn dochter praat te zachtjes. In een lage kamer met schilferig behang is dat niet erg, maar door onze prachtige keiharde nieuwe muren kan ik niemand meer verstaan. Het internet zegt dat piramideschuim ook erg decoratief is.

9 opmerkingen:

erik zei

Laat je kinderen het leuk beschilderen. Met zoab verf natuurlijk...

Rik Almekinders zei

Zeer Open Asfalt Beton verf? Zou dat werken, denk je? Ik sta open voor elke suggestie, maar deze begrijp ik niet.

Overigens: we gaan twee kamerplanten kopen. En gordijnen ophangen. En 'kunst'. Eerst eens kijken wat dat bijdraagt aan de akoestiek.

erik zei

Ach, toen ik naar je plaatje keek zag ik een vrolijk jaren 80 neonvariant ervan, wild aangebracht door je kinders. En de tweede gedachte was dat het dichtplamuren van de porien slecht voor de akoustiek was, vandaar.

Koop dus geen gladde planten, maar lekker harige. En nodig vooral geen kaal bezoek uit!

Rik Almekinders zei

Jij moet maar snel langskomen, Erik!

erik zei

Ta laat, ik ben al kaal :)

Rik Almekinders zei

Alleen maar 6 vierkante centimeter op je hoofd, hoor!

erik zei

Dat zeg ik: dyscalculie!

Rik Almekinders zei

Okee, ik heb, om je te vleien, de kruinkaalheid misschien wat onderschat. Maar op je hoofd zit ook de begroeiing van je wangen, die je er weer bij op mag tellen (vind ik, zeker voor een akoestische beschouwing).

patricia zei

Super leuk om te lezen. Leuke blog overigens.