woensdag 25 november 2009

Dromsjø


Mijn eerste bezoek aan IKEA herinner ik me als volgt: ik was ongeveer tien en we gingen met het gezin (ik en mijn ouders) naar een nieuwe winkel, helemaal in Amsterdam. De tocht naar Amsterdam had zelfs maar één doel: een bezoek brengen aan die winkel. Mijn ouders hadden de opwinding over die nieuwe winkel goed op mij overgedragen, want zonder verder ooit speciaal geïnteresseerd te zijn geweest in wat voor winkel dan ook, leek dit echt een leuk en nuttig uitje te worden. Ongeveer net zo leuk als mee doen aan de vredesdemonstratie, waarvoor we ook al 'ns een keer en famille naar Amsterdam getrokken waren.

De plek waar die winkel in mijn herinnering gevestigd was, was de Sarphatistraat, vlakbij de Amstel. Later heb ik kunnen reconstrueren dat mijn herinnering helemaal niet over IKEA, maar over een Engelse winkelketen Habitat ging. In mijn studententijd was ik een tegenstander van IKEA. Ik vond het burgerlijk, ofzo, ... en zoals ik eraan heb moeten wennen om vader te zijn van kinderen, heb ik ook moeten wennen aan de gebruiksvriendelijke zelfbediengsgroothandel op gemiddeld twintig km afstand. Tachtig procent van de spullen die ik daar betrokken heb zijn van prima kwaliteit, zeker als je bedenkt wat ik ervoor betaald heb.

Een IKEA-keuken is redelijk duur, maar dan ook weer van uitstekende kwaliteit. Elke keukenla is van hoogwaardige high-tech. Maar de loodgieterij die IKEA erbij geleverd heeft is helaas niet van prima kwaliteit. Sifons die lekken, kranen die ronddraaien, de stop die de gootsteen niet afsluit, te korte schroeven. Slordig! SLORDIG!

3 opmerkingen:

jelle zei

ik kan mij de afvoer van een badkuip in Den Haag herinneren.

dus dit moet jou ook vast wel lukken...

erik zei

http://tinyurl.com/yzgag2t

Rik Almekinders zei

Mijn talent is om over dit soort dingen te schrijven. De Haagse tijd, waarin ik met paperclips en stopverf een cv-installatie aan de praat probeerde te krijgen is voorbij. Ik ben 40 weet je.

Ja, ik zou moeten klagen bij IKEA.