dinsdag 10 november 2009

harde zeep

De enige reden die ik kan bedenken waarom mensen zeep uit een plastic fles in de douche hebben staan, is omdat ze een stuk zeep niet lekker kunnen neerzetten. Ik zelf vind het niet fijn, om mij te wassen met zeep uit een plastic fles. Ik vind het bijvoorbeeld erg moeilijk om ecologisch te doseren, terwijl ik met mijn linkerhand de zeep uit de fles in mijn rechterhand knijp. En om het inzepen uit te stellen tot ik met één hand de fles heb dichtgedaan en die ergens op een randje van de douchebak heb weggezet.

Ik houd van zeep uit één stuk. Harde zeep. Zo'n stuk zeep dat ik uit onhandelbaar hoekig materiaal tem tot het precies bij mijn lichaam past. Voor een hard stuk zeep ben ik als een vader. Maar het is waar: een hard stuk zeep kun je niet lekker wegzetten. Daardoor ziet elk zeepbakje er elke dag weer uit als het broodtrommeltje dat een hele zomervakantie in een schooltas is achtergebleven.

Bij de vaste wastafel ben ik een voorstander van de zeepbolhouder. Dat heb ik weer: nostalgisch, heet zo'n ding op het internet. Kan iemand van de zeepbolhouder iets maken dat ik graag onder de douche gebruik?

6 opmerkingen:

erik zei

Oeps, ben ik even blij dat ik geen kind van je ben. Misschien een grote variant van een zeeprol, waar je lekker je rug tegen kan schurken?

Rik Almekinders zei

Je bent ook een beetje groot, om een kind van mij te zijn. Hoewel ik best wat eerder had mogen beginnen, op de top van mijn conditie ongeveer, met kinderen.
Is het vanwege dat broodtrommeltje, of vanwege de zeep, dat je mijn goede vaderschap in twijfel brengt?

erik zei

'Onhandelbaar hoekig materiaal temmen' klinkt niet als liefdevol knuffelen. Over oude ouders gesproken: wist je al dat we onze derde verwachten?

Rik Almekinders zei

Nee, zo klinkt het niet, maar dat is het wel. Ik ben mijn zeep echt aan het knuffelen hoor, onder de douche. En terwijl ik dit schrijf zit ik met mijn zoon op schoot, die ook al aardig op een stuk zeep begint te lijken, zo goed past hij op mijn schoot.

Rik Almekinders zei

O trouwens, oude ouders: interessant nieuws. Ik denk gratis voor jullie mee: Janne, Joost, Jip? Misschien krijg je wel een tweeling. De kinderen aan de macht!

erik zei

Ja, Joepie!