dinsdag 12 januari 2010

kledinglijn


Daar moest ik toch even op gewezen worden, maar een zeer effectieve manier om warm te blijven - bijvoorbeeld als ik stil in de kou achter een beeldscherm zit - is: iets aantrekken. Ik zelf ben daar niet zo toe geneigd, omdat mijn ervaring is dat elk extra kledingstuk weer extra tochtkieren oplevert, met name bij mijn buik en rug en bij mijn extremiteiten. Precies de plaats waar ook kruimels vallen of nattigheid is (bij mij althans). Graag tips dus over de beste isolerende boorden, die de huid niet irriteren. En dat er bij mij toevallig glazen omgaan en cornflakes uit mijn mond vallen, daar kom ik zonder Woonwarenhuis ook wel overheen.

En er valt nog een hoop te verzinnen. Vingerloze handschoenen van kashmir of van vilt. Iets voor over de neus. Sokken met een zool die niet slijt. Oorwarmers die geluid doorlaten. En bij elke set een kapstokje, die bij de desktop bevestigd kan worden.

Men verzoekt mij om de pantoffels en het huisjasje ook smaakvol en zelfs elegant te maken, maar op dat verzoek ga ik maar ten dele in. Ik denk dat mode is uitgevonden om buiten, waar de mensen je zien, een harnas te hebben tegen hun afkeuring en ik zou graag willen dat dat binnen niet nodig is. Nou vooruit: tijdens het werk, waar je met een trui en een broek blijkbaar niet representatief bent. Wat mij betreft is de kledinglijn van het woonwarenhuis a-modieus. Dingen dus, die je kan blijven dragen tot ze versleten zijn. Representatief, zoals dat is voorgeleefd door Gerard Reve.

Tenslotte: misschien levert de webshop van Sheila Moon iets op?

4 opmerkingen:

erik zei

Misschien is karakteristiek, kleurrijk of eigen een beter houvast dan elegant. Kijk naar Crocs of UGGs...

Rik Almekinders zei

Ik geloof niet dat de duurzaamheid ermee gediend is als de hulpstukken, die de lekken in de menselijke isolatielaag dichten, ook nog HIP zijn. Als dingen hip zijn zijn ze exclusief, en dus bepaalde mensen uitsluitend. Bovendien is mode altijd ze na een korte hausse weer uit de mode; ik zie overal de crocs alweer in de vuilnisbak liggen, waar verder niks mis mee is.

Ik merk, terwijl ik dit schrijf, dat mijn redenering een beetje ouderwets is; namelijk, ervan uitgaand dat afval slecht is. Als het afval, dat mode voortijdig wordt, helemaal goed is, dan is het inderdaad een overweging om karakteristieke, kleurrijke of eigen hulpstukken te ontwikkelen.

Het is MIJ, eerlijk gezegd, om het even.

jelle zei

wat ook hielp tegen de kou (maar niet duurzaam) is dat we onlangs ontdekten dat we de computer sinds een tijdje op een tafeltje recht onder de thermostaat hadden staan, zodat het tijdens het lezen van jouw weblog altijd verdacht koud begon te worden.

("hee, gek, er staat toch op dat het 20 graden zou moeten zijn. maar het *voelt* kouder hoor...")

Nu het tafeltje anders staat is het lekker warm lezen...

:-)

Rik Almekinders zei

Fascinerend, hoe mijn weblog op afstand andermans verwarming beinvloedt. Zo had ik het niet bedoeld, trouwens.