dinsdag 19 januari 2010

zonnecel

Het is moeilijk om het huis te beschrijven waarin mijn ouders wonen. Het woord villa vind ik niet passend, omdat een villa voor mij ofwel een soort proleerterige luukse suggereert, ofwel een Venetiaans kasteel. Het huis van mijn ouders is noch proleerterig, noch Venetiaans. Misschien is het een cottage, vanwege de engelse sfeer, hoewel een cottage petieteriger voelt dan het huis van mijn ouders. Daarbij wonen mijn ouder ook nog in een gemeentelijk monument, wat misschien strelend is voor hun goede smaak, maar wat in de paktijk alleen gezeik betekent. En mijn ouders willen wel zonnecellen op hun enorme dak.

Villa's en cottages zijn vrijstaand, en vrijstaande huizen profiteren niet van de warmte of de isolatie van de buren. Als de villacottage een groot dak heeft waar de sneeuw vanaf smelt, is de energierekening hoog. Omdat het grote dak van mijn ouders monumentaal is, mag er niet onbezonnen aan het dak geklust worden.

Ik heb zojuist Redwoodrenewables ontdekt; dakpannen met zonnecellen, die gemaakt zijn van glas en oude autobanden. Hier een citaat van hun website: REDWOOD manufactures matching colored roof tiles that use recycled polymers. Het lijkt er dus op dat deze glazen autobandzonneceldakpan ook in de kleur monumentaal Hilversum kan worden geleverd.

2 opmerkingen:

erik zei

Toch wel benieuwd, omdat ik daar nog nooit op audientie mocht: is er een kiekje online, bijvoorbeeld bij Google Streetview?

Rik Almekinders zei

Ik heb laatst per ongeluk delen van een video-opname gewist van het ballet 'Edouard et Jacqueline', dat in de villacottage werd opgevoerd. Die opnames had jij gemaakt.