dinsdag 5 januari 2010

reizen

Een maand geleden was er, alleen omdat we nieuwe banden wilden, al een vernietigend rapport gemaakt over de ford; de auto-kanker was overal uitgezaaid. Alleen dat mijn voeten voorin soms koud werden van iets onder de vloermatten had me erop geattendeerd dat het fordje oud werd, verder kwam de diagnose helemaal onverwacht. Daarna is het snel gegaan: opeens stopte de hoofdkoppelingscilinder (of de cilinderhoofdkoppeling, hoe heet zoiets) ermee en begon het te sneeuwen.

Vanmorgen heb ik 'm onder de sneeuw vandaan geschept en 'm - zonder koppelingspedaal - de bij de garage in Ouderkerk aan de Amstel gekregen. Dat allemaal, maar ik begreep ook wel dat het zijn laatste ritje was.

Ik ben te rade gegaan, en het lijkt het beste om een nieuwe kleine auto te kopen. Ik vind dat heel leuk, omdat ik goede herinneringen heb aan de nieuwe Simca die mijn ouders kochten, ... en hoe die rook. Een kleine auto dus. Misschien is een grote auto handig als we, met onze twee pubers, een keer op vakantie willen? Maar: de bagage kan toch ook per post in een hutkoffer naar het vakantieadres gestuurd worden?

6 opmerkingen:

Anne zei

Ha Rik,

even over die Simca.. welke kleur was jullieze?

Anne

Rik Almekinders zei

Onzeze was rood. Om precies te zijn: het was een Simca 1100 'touring' (of 'estate' of 'break' of 'tourist' of 'hatch' of wat die fransen daar ook voor naam aangegeven hebben). Mooie auto. Verdient wel een logje hier, op een dag.

erik zei

He, wij hadden ook een rode Simca 1100! Zeker ons soort mensen. Zou er niet een spray te koop zijn die naar nieuwe auto's ruikt? Die je onder de toonbank bij een garage kunt kopen? En waarnaar ruikt nieuwe auto? Naar weekmakers en zo?

Rik Almekinders zei

Ja, die spray bestaat. Wordt vaak gebruikt bij tweedehandsauto's, zo wil het verhaal.
Was jullie Simca ook een tourist?
En krijg jij bij die aankoop ook een stripboek van Jan, Jans en de Kinderen kado (met enkele gags speciaal over de Simca Horizon)?

erik zei

Geen idee, je weet: ik hou niet van auto's.

Rik Almekinders zei

Ik ben hierin misschien een beetje radicaal, maar als je niet van auto's houdt, kun je dan wel van mensen houden? Ik kan me dat zo moeilijk voorstellen.