woensdag 14 april 2010

gevoeligheden


Heel soms (zeg maar zelden) was er iemand in mijn nabije omgeving die stonk. Ik herinner me Jannus, bij wie je niet de dicht in de buurt moest komen. Ik blijk een tamelijk gevoelige neus te hebben, maar in hun algemeenheid ruiken mensen best lekker. De plekken die niet lekker ruiken worden ofwel uitgemiddeld met de wel lekker-ruikende delen, of zitten op een plek die adequaat vermijdbaar is voor mijn neus.

Sinds een jaar zijn er regelmatig mensen in de nabijheid van mijn neus die schoon op de huid zijn en die fris gewassen kleren dragen, maar van wie ik de geur niet kan verdragen. Dat is het nieuwe wasmiddel Persil EcoPower (niet de blauwe, maar de groene fles!). Heel populair, hopelijk omdat het 100% biologisch afbreekbaar is, maar ik vind de (lotusbloem?) geur ervan onverdraaglijk. Ik probeer deze mensen te ontlopen. Voor geur kan ik me niet afsluiten.

Gistermorgen werd ik verrast door een net gedweilde wc op mijn werk. Het rook naar perziken, echt waar. Het verraste me, omdat het anders altijd naar citroen ruikt. Er is ook altijd wat. Toen ik nog rookte had ik dit soort gevoeligheden niet.

4 opmerkingen:

erik zei

Misschien lag er ander zeil in de wc, of werd er in de buurt een nieuwe beamer gebruikt van de smellovision-generatie?

Rik Almekinders zei

Het goede nieuws is dat de HvA (waar ik werk) een nieuwe cateraar heeft. Ik gebruik de catering op school zeer zelden, maar de nieuwe cateraar is erg okee. Het is een kok, die met trots en een zwaaiende pollepel door de kantine loopt. Sinds kort is er ook een nieuw schoonmaakbedrijf. Ergens is dat wel jammer, want ik had net iets opgebouwd met een van de schoonmaakster, maar wellicht heeft het nieuwe bedrijf ook een nieuw schoonmaakmiddel geïntroduceerd.

Lind@ zei

Ik weet niet hoeveel mensen deze Persil gebruiken, maar aangezien dit merk gratis werd verstrekt op de bonnnen van "Hoogvliet", loop jij nog wel even met je neus dicht.

Rik Almekinders zei

Hallo Linda,

Bedankt voor je reactie!
Ik heb 'Hoogvliet' even gegoogled, en dat leverde het resultaat op dat ik verwachtte: de Hoogvliet is een Biblebelt-supermarkt (tussen Arnemuiden en Genemuiden). Hier in het katholieke Amsterdam zal het dus wel meevallen met de lucht van Persil EcoPower.