dinsdag 14 april 2009

infrarood-plafond (3)


Het lijkt Dutch Comfort leuk om een keer een kantoor in te richten. Het is wel het makkelijkste als de opdrachtgever mij daarvoor de minst gerenoveerde lege ruimte ter beschikking stelt die voor handen is. Het beste is: een oude loods met veel parkeerruimte nabij een bushalte in de buurt van een studentenstad. Dit, met het oog op het personeel.

Het enige wat nodig is, is een goed functionerend infrarood-plafond. Ook als het regenachtig en koud is, is infrarood-warmte genoeg om je behaaglijk te voelen en lekker te kunnen werken. Ik adviseer om aan glazen tafels te werken, zodat de warmte van boven ook door de tafels op benen schijnt.

Dat is het. Dubbel glas is niet nodig, want het is binnen verder net zo koud als buiten. Ik vind het jammer om dubbelglas te weg te gooien, dus een loods graag zonder dubbel glas. Het raam is alleen een windscherm, dat een weldenkend mens dicht doet als het waait. Ook tocht moet vermeden worden; daarom mag het binnen nooit warmer worden dan buiten. Het is dus niet de bedoeling dat het infrarood-plafond de lucht opwarmt. Er is in dit kantoor dus wel dubbel glas nodig; bij het plafond namelijk. Dat dubbele glas moet voorkomen dat het infrarood-plafond de lucht opwarmt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat leuk, zo'n berichtje over mijn werk! Werd ik helemaal vrolijk van, bedankt, julie