Zo, dus er moet een woonwarenhuis komen voor energievraagstukken. Ik kreeg alleen maar positieve reacties op mijn verzoek van 4 januari. Ik kan nu wel gaan dralen, maar dralen is niet duurzaam, dus laat ik aan de slag gaan. Ik ben geroepen.
Dus er komt een woonwarenhuis voor energievraagstukken. En ik leid die. Maar let op: als ik die leid, ga ik geen enkele concessie doen. Want als ik concessies ga doen, dan heb ik accuut geen zin meer in dat hele woonwarenhuis voor energievraagstukken.
Duurzaam, dat willen de mensen en ik wil niet met dat woord gaan sollen. Het is niet de bedoeling daar de producten in het woonwarenhuis duurzaam lijken, het is de bedoeling dat ze duurzaam zijn. Het hele woonwarenhuis moet dus ertoe bijdragen dat armoede, honger en achterstanden in opleidingsniveau worden weggewerkt. Mijn woonwarenhuis wordt een niet-kapitalistisch woonwarenhuis. Ikzelf ga er dus niks mee verdienen.
donderdag 7 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Hoezo niets verdienen? Dat lijkt me niet duurzaam. Je moet ook een beetje om je eigen continuiteit denken :)
Nou, weet je: ik heb al een baan. En moet die baan verdien ik zeer royaal. Ik verdien geloof ik bovenmodaal, en dat is in het egaliaire systeem van mijn woonwarenhuis dus genoeg, ... zelfs te veel. Waar ik alleen nog vor moet zorgen, is dat mijn werkgever in mijn woonwarenhuis gaat participeren.
Wat bedoel je met 'participeren'? Jou vorstelijk betalen voor de tijd die je erin steekt? Waar blijf je dan met dat egalitaire systeem? En waar komt dat systeem vandaan? Enne... Je gaat toch niet dubbel werken?
Met participeren bedoel ik inderdaad dat ze mij betalen voor onderwijs dat effectiever is dan zoals het nu georganiseerd is, op dezelfde manier als ze dat nu doen. Dat is niet egalitair, inderdaad, maar het maakt gebruik van het bestaande systeem.
Ik ga niet dubbel werken, het werk dat ik ga doen is het werk voor TROOST en de HvA samen, omdat er een gemeenschappelijk belang is.
Het egalitaire systeem dat ik voorsta voor TROOST komt voort uit de gedachte dat er in Nederland, waar TROOST wil bijdragen aan het oplossen van een 'energievraagstuk', ook heel veel mensen zijn die niet participeren, en dat niet doen uit vrije wil. Die mensen werken bij TROOST in de productie.
Een reactie posten