maandag 18 januari 2010

koken


Ik zal binnenkort tekeningen moeten gaat maken van de ontwerpen die ik hier uitwerk. Dat kan op twee manieren: ik kan mij verzoenen met mijn iets te krukkige tekenstijl en moeite doen om dat resultaat te scannen en te uploaden. Tegen dat laatste zie ik het meeste op. Ik kan ook Googles tekenprogramma'tje Sketchup leren gebruiken en mij weer verzoenen met het krukkige resultaat. Ik denk dat die laatste weg heilloos is. Hoe minder digitale techniek ik in mijn leven toelaat, hoe liever het me is.

Er zijn nog twee ontwerpen die ik geloof ik niet hoef te tekenen, om ze toch begrijpelijk te presenteren. De eerste is de tweecompartimentenpan zodat je de aardappels én de broccoli op 1 vuur kan koken zonder dat de aardappels naar de broccoli smaken en andersom (cursief is van oud-student en ex-collega A). Volgens mij zijn pannen rond, omdat ik er dan makkelijk in kunt roeren en omdat ik ze dan makkelijk kan afwassen (met een handwasje). Ik zou daarom graag met een kleine pan in een grote pan willen roeren; zodoende kook ik twee gerechten op één vuur. Alleen zo'n kleine roerpan, die bestaat nog niet. Eigenlijk is de roerpan een kruising tussen een houten lepel en een pan. Moet ik dat nog tekenen?

J schrijft, vanuit Hilversum: Een soort hooikist, maar dan hipper. Lijkt me fijn als je 's ochtends daar eten in kan doen en dat het dan 's avonds gaar is. Ik weet dat hooi in Amsterdam en de suburbs slecht verkrijgbaar is en ik denk dat hooi voor de meeste mensen te rommelig is, in hun cleane interieur. Ik weet dus nog niet welk plooibaar en frisblijvend isolatiemeteriaal ik in de hippe hooikist (of gewoon in het keukenkastje dat over is), zal stoppen. Ik denk alleen: als ik toch een hooikist in huis heb, kan ik dat niet ook gebruiken allerlei andere restwarmte te bewaren?

4 opmerkingen:

erik zei

Ik kan niet echt volgen dat je in de eerste alinea 'heilloos' onderbouwt met je eigen analoge voorkeur. Wees kritisch, maar zonder koudwatervrees, Rik. Er zijn bijvoorbeeld allerlei online samenschetssites.

Het eerste idee vraagt volgens mij om een goed roerbare duo barbapappapan.

Het tweede idee lijkt me fijn in de uitvoering van een soort fatboy.

Rik Almekinders zei

Mijn leven bestaat uit een aaneenrijging van teleurstellingen, waar ik computers moet gebruiken. Nou ja, nu ik dit blog gebruik: dat vind ik leuk en het heeft me nog geen stress opgeleverd.
Ik wil NIET investeren (geen pads en tabs en hoe dat allemaal ook mag heten kopen), maar laagdrempeling blokjes en en vormpjes heel intuitief kunnen manupuleren tot elk resultaat, zoals ik dat met pen en papier kan, maar dan sneller. Bestaat dat? Ik geloof het niet.

Ik dacht voor de roerpan aan een smalle hoge pan met een houten onderkant (voor het roeren in de onderste pan).

En die fatboy is wel leuk, maar staat die niet in de weg? En als je erop gaat zitten (wel warm, vermoed ik), gaat je kookwerk dan niet in de war?

erik zei

Volgens mij kan er weinig in de war gaan met zo'n hooikist; ik deed ongeveer hetzelfde in een dekbed.

Die barbapappapan van mij ziet er dus barbapappa-achtig uit van boven, met twee organisch gevormde componenten, ach kon ik maar schetsen hier ...

Rik Almekinders zei

Hallo, heb jij nooit een natte rijstvlek in je dekbed gehad, dan?

Vedorie, wat word ik nieuwsgierig naar die barbapappapan van jou!