vrijdag 24 december 2010

nail scissors

Ik ben nu in het land waar de auto's links rijden. Ik vind het er buitengewoon vreemd uitzien als een auto zijn stuur op de bijrijderspositie heeft zitten. Het is ook zo halfslachtig, omdat de ruitenwissers nog wel met de rechterhand aan en uitgezet moeten worden. Ongelofelijk dat fabrikanten wel de moeite nemen om een auto helemaal om te bouwen voor een land waar aan de verkeerde kant gereden wordt, maar dat er geen nagelschaar is waarmee ook de nagels van je rechterhand geknipt kunnen worden (In een eerdere versie stond hier: maar dat er geen nagelschaar voor linkshandigen wordt gemaakt.).

Het probleem met scharen is dat wanneer ze in de verkeerde hand gebruikt worden de messen niet meer langs elkaar snijden en er dus niet meer geknipt wordt. Volgens mij om diezelfde reden kunnen eenvoudige blikscharen alleen linksom een rondje maken en niet rechtsom. Daarom is er ook de ingewikkelde blijkschaar (zie afbeelding). Het wachten is nu op de ingewikkelde nagelschaar.

For I'm in the UK right now, I'll honour this country with my personal english version of the above. I'd like to say once and for all: let us unite! And fight for the invention of complicated nail scissors!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

iedereen zijn schaar:

http://www.delinkshandigenwinkel.nl/scharen/

Edward Scissorhands

Rik Almekinders zei

Ja dat is wel leuk, Edward, maar ik wil niet twee scharen moeten gebruiken alleen om mijn nagels te knippen.

Overigens borrelt er de oplossing al op, alleen zoek ik nog een schaar waarvan het schroefje los kan om te testen of mij idee werkt. Heb je ook een weblink voor me van scharen waarvan het schroefje los kan?