vrijdag 31 december 2010

nailsnail

Hier is hij dan, de nagelschaar waarmee de nagels van beide handen geknipt kunnen worden. Dit is alleen nog een tekening, maar die tekening - hier thuis - is precies op maat, en het ding hoeft nu alleen nog gemaakt te worden, precies zoals op de tekening. Nailsnail heet dit nieuwe product: nagelslak, omdat ik vind dat hij op een slak lijkt en omdat nailsnail, hoe langer ik naar het woord kijk, een geweldige naam is. Ga er maar eens wat langer naar nailsnail kijken, je ziet het vanzelf.

Misschien ga ik, in zeer kleine stapjes, zoals ik dat ook al met het elektrische autootje en de neushoorn van zink aan het doen ben, deze schaar ook maken. Een prototype, bedoel ik. Maar ik nodig iedereen uit om dat werk van mij over te nemen. En niet in het geniep, maar gezellig met mij samen. Ik heb de nailsnail niet bedacht met de bedoeling er geld mee te verdienen; mijn bedoeling was alleen om één schaar te hebben voor alle nagels.

Uit nieuwgierigheid naar de procedure ga ik op de tekening van de nailsnail modelrecht laten registreren. Ik heb ooit gedoceerd dat dat gratis is, dus ik wil dat wel eens meemaken. Mijn verlangen naar een modelrecht kan ik alleen verklaren door te erkennen dat ik weliswaar zelf niet hoef te verdienen aan een idee, maar het anderen vervolgens ook niet gun om er financieel plezier van te hebben. Ik ben gewoon een speculant, eigenlijk.

5 opmerkingen:

jelle zei

is het niet zo dat je het ding nu al veilig gesteld hebt voor andere kapers omdat je het gepubliceerd hebt?

jelle zei

ik kan hem alleen niet zo goed zien. heb je ook een grotere plaat?

Rik Almekinders zei

Ja, ik heb 'm veiliggesteld tegen 'n patent. Geloof ik. Interessante fraude is daarmee uit te halen, omdat ik de inhoud van een logje kan veranderen. Ik kan dus ideeën antedaterend publiceren (iedereen met een weblog kan dat trouwens) en daarmee andermans patenten fucken. In my dreams.

Ik dacht dat onduidelijkheid ook een extra beschermende maatregel was. Het is een schaar met twee lemmets.

Anoniem zei

Heb je al eens op mijn links/rechts blikschaar gelet?
hans

Rik Almekinders zei

Jazeker, zie het logje van 24 december, about the complicated scissors.