woensdag 22 april 2009

de alleshakselaar

Afgebeeld is de Saelen Viper 40 DRI, bijgenaamd de alleshakselaar. Nou ja, alleshakselaar: hij hakselt alleen hout, eigenlijk. En zelfs dan geeft dat snelle slijtage aan de messen, want hakselen doe je met messen. Er komen ook hamers aan te pas, maar wat die precies doen, dat weet ik niet.

Bijvoorbeeld vanwege de herrie die het geeft houd ik niet zo van hakselen. Maar ook omdat ik die rare snippers niet mooi en zelfs onsmakelijk vind. Ik houd best van natuur, maar niet van het type natuur met houtsnippers en schelpenpaadjes erin. Het lijkt dan verdorie wel een museum: de houtsnippers en de schelpenpaadjes zijn bedoeld voor de mensen, en let op: alles wat niet gehakseld is, dat is dus de natuur. Dat dat even duidelijk is.

De hakselsnippers heten natuurlijke onkruidbestrijders te zijn. Ik wilde mijn commentaar hierop beperken tot het cursief afdrukken van het woord 'natuurlijk', en vervolgens benadrukken dat ik liever zag dat er iets anders met die houtsnippers gebeurde. Ik kan wel honderd dingen verzinnen.

2 opmerkingen:

erik zei

Gefrituurde houtsnippers, gegratineerde houtsnippers uit de oven, coq-au-houtsnippers, ...

Rik Almekinders zei

Ja, honderd dingen was misschien een beetje grootspraak. Maar bedankt, deze drie had ik nog niet.