woensdag 2 juni 2010

laatste 3 opdrachten (100LC)

7. Stralingswarmtecollector (werktuigbouwkunde)
De meest effectieve manier om zonnewarmte te gebruiken is voor het verwarmen de binnenruimte. Met zonnecollectoren kan de zonnewarmte opgevangen worden. Volledig herbruikbare zonnecollectoren die modulair op kleine daken geschakeld kunnen worden, die bestaan nog niet.
Opdracht: ontwerp zo'n zonnecollector.

8. Warmte-opslag in huis (werktuigbouwkunde)
Om de zonnewarmte van de zonnecollector, of andere restwarmte, in de winter in gebruik te nemen, zal de warmte op een of andere mannier enkele maanden bewaard moeten worden. Mensen met een tuin kunnen dat onder de grond doen, maar niet iedereen heeft een tuin. De meeste huizen hebben wel loze hoekjes of ruimtes waar iets gemonteerd zou kunnen worden waarin warmte opgeslagen kan worden. Uiteraard volledig herbruikbaar en schakelbaar (zie opdracht 7: stralingswarmtecollector).
Opdracht: ontwerp zo'n stralingswarmtecollector.

9. Inkomensafhankelijke service- en garantieregeling (bedrijfkunde)
Het is de bedoeling dat alles wat de in het Warenhuis van de Troost wordt getoond thuis gebruikt wordt. Om het hergebruik van de grondstoffen te garanderen, blijven de producten eigendom van de stichting 100LC. Gebruikers betalen een redelijk gebruiksrecht; die prijs is inclusief het onderhoud en wellicht ook het schoonmaken. De prijs van het gebruiksrecht is inkomensafhankelijk. Bovendien is alles wat het Warenhuis van de Troost in gebruik geeft in Nederland gemaakt, door mensen die plezier hebben in hun werk en daarvoor de beloning krijgen die hun inspanning waard was.
Opdracht: ontwerp het business-model, waarmee dit ideaal gerealiseerd wordt.

Geen opmerkingen: