maandag 21 juni 2010

vliegjes


Het (half) open compostvat dat ik zelf gebouwd heb staat - omdat me dat zo handig leek - buiten direct naast de keukendeur. Ik kan het groente-afval niet erin werpen terwijl ik binnen blijf staan, maar als ik mijn best doe het voelt toch alsof dat wel zo is. Ach, en ik moet ook mijn schoenen schoonstampen als ik iets gestort heb, want twee stappen in onze tuin is al genoeg voor modderige voeten.

Ik had het ding beter achterin de tuin kunnen opbouwen; nu het een soort zomer is hier, is er een fruitvliegjesvolk in mijn compostvat gaan wonen. Twee onafhankelijke compostvatkenners hebben me verzekerd dat dat erbij hoort. Waar gecomposteerd wordt, zijn fruitvliegjes. En het fruitvliegjesvolk emigreert ook naar binnen. Hoewel ze me volkomen onschadelijk lijken, vind ik het vieze vliegjes. Hun sloomheid en doodsverachting! Eén zo'n vliegje rond mijn hoofd en ik lijk al doodsverachting te hebben, of toch op z'n minst ontzettende sloomheid. Vies!

Maar ik geef niet op! Ik ben best bereid om dit als een uitdaging te zien! Om te zien, dat ik niet alleen met ons groente-afval precies de vruchtbaarheid aan het maken ben die past bij onze tuin, maar dat daar ook de fauna op afkomt die helemaal past bij ons gezin. En ik wil daar best een handje bij helpen, om het nieuwe eco-systeem verder compleet te maken. Ik ga een beestentoren bouwen.

2 opmerkingen:

jelle zei

ik volg 2 weblogs (naast dat van mezelf)

jullie moeten maar eens met elkaar gaan praten

http://annepier.web-log.nl/annepier/2009/11/fruitvliegjes.html

Rik Almekinders zei

Ja, ik kan ze ook vermoren, met de truc van Annepier. Ik ben er direct aan begonnen!