dinsdag 17 maart 2009

auto's

Ik houd erg van auto's. Waarschijnlijk omdat mijn jeugd zeer eenzaam was, heb ik vriendschap gesloten met auto's. Als ik een auto zie, word ik blij. Auto's zijn mijn vrienden. Ik orden auto's in families en sinds ik zeer mild ben geworden kan ik het met alle autofamilies overweg. Hoewel ik wel mijn voorkeuren heb. Mijn liefste familie op dit moment is de familie Mercedes-Benz, maar ook de working class heroes van Fiat en Ford zijn mij lief.

Je kunt je dus wel voorstellen wat ik stemde, toen mij als bewoner van de binnenstad van Amsterdam in een referendum de vraag werd voorgelegd of ik wenste dat de binnenstad van Amsterdam autovrij werd gemaakt. Ik laat mijn vrienden niet zomaar de binnenstad uitjagen! Het referendum leverde, zoals altijd bij een referendum, een hoop chaos op, wat in het voordeel van ons van het auto-kamp uitpakte. Op dit moment probeert Amsterdam het tegen de oude auto's, de opa's en de oma's van Mercedes-Benz, Ford en Fiat. Ik zou willen zeggen: neem eens iemand van je eigen formaat!

Over een ander mannenonderwerp, voetbal, zijn intellectuelen en andere gevoelig types inmiddels uit de kast gekomen met het tijdschrift Hard Gras. Voetbal, dat doet mij nou niks. Dat Amsterdam het voetbal al effectief de binnenstad uitgewerkt heeft dat interesseert me niks. Wanneer komen wij eens uit de kast, met een literair tijdschrift over auto's?

1 opmerking:

erik zei

Een literair tijdschrift over auto's? Je bent al uitstekend bezig, Rik! Nu nog medeschrijvers op de kop tikken die je liefde delen, of niet.