donderdag 2 december 2010

snor (2)


Alle snorren van november hebben € 87.740,00 opgeleverd. Dat lijkt me niet het bedrag waarmee prostaatkanker in één keer de wereld uit geholpen is. Mannelijke solidariteit over dit onderwerp is blijkbaar een uitdaging.

De snor zelf vond ik ook een uitdaging. Niet omdat hij jeukte, stonk of in mijn mond terecht kwam als ik at, maar omdat hij zo midden in mijn gezicht zat. En mijn gezicht, dat is een lichaamsdeel dat ik tamelijk vaak in beeld breng, in het dagelijks leven. En daar zat die snor dan middenop. Met name als mijn kin goed geschoren was, dan viel mensen iets op. Ze zeiden dan bijvoorbeeld: wat heb je een gek overhemd aan. Ik zei dan: nee hoor. Ik heb een snor, en dan wees ik ernaar. Enkele vrouwen vertelden me dat hun mannen ook snorren hadden. Waarom? vroeg ik, maar geen van de vrouwen wist waarom hun mannen snorren hadden. Frappant, vind ik dat.

Met een snor in mijn gezicht viel me opeens op hoeveel snorren er eigenlijk zijn. In de reclame ook: veel jonge mannen met snorren. En een hele generatie heertjes met knevels, die mij nu recht aankijkt en me zelfs groet. Leuk vond ik dat, dat ik deze maand opeens gemakkelijk contact kon maken met snorremannen. Ook zij zijn mijn broeders. Volgend jaar is het weer movember.

4 opmerkingen:

jelle zei

ik moet zeggen, het staat je niet slecht... je deed me denken aan Ed Hutchins. Dat is een stoere man. Een onderzoeker van technologie en cultuur en cognitie. Hij onderzocht hoe mensen en dingen samen een systeem vormen op een marineschip. En hij onderzoekt ook cockpitten enzo. Misschien moet je nog zo'n spiegelzonnebril erbij nemen.


Ed Hutchins met snor en bril

Rik Almekinders zei

Ik heb ook net een vliegeniersjack gekocht. Volgend jaar november zal ik 'ns contact opnemen met Eddy.

erik zei

Poe, wat een klein bedragje zeg. Hoeveel fte specialist kun je daarvoor uit het bed krijgen?

Enfin, de mooie kant was er ook, onder je neus. Heb je 'm al afgeschoren? En hoe deed je dat? Eerst puntig maken, zoals de nieuwe Tom Selleck? En dan smaller tot er een Hitlerversie overblijft? Of staat de snor nog fier op je lip?

En wat vond je vrouw ervan?

Rik Almekinders zei

Ja, hij is eraf. Via de Hitler-methode.

Mijn snor had geen positief effect op mijn (universele) seksuele aantrekkelijkheid. Althans, binnen mijn relatie. Daarbuiten heb ik het effect ervan niet gemeten.