vrijdag 4 december 2009

snelweg

Weer een hele week van slag door De Volkskrant die ik maandag gelezen heb. Ir Francine Houben wordt daarin bijvoorbeeld geëerd, van wie gezegd wordt dat zij tien jaar geleden de esthetiek van de snelweg ontdekt heeft. Is dat echt pas tien jaar geleden? Ik herinner me een tentoonstelling in Wenen, waar een Nederlands architectenbureau de esthetiek van de snelweg ontdekt had, en dat was echt ver voordat ik verloofd was, daar in Wenen.

Ik sliep vannacht in een kamer aan de voorkant van mijn nieuwe huis, dat dichterbij een snelweg staat dan alle huizen die ik hiervoor bewoond heb. Ik hoorde vannacht de A10-oost. Met een beetje fantasie klinkt de A10-oost als een kabbelende rivier. Een speelse rivier, want soms is er een toeter, wat een verrassend geluid is, bij een rivier.

Wonen bij een rivier is goed voor de chi, volgens de feng shui, zeker als die rivier je huis als het ware omarmt. Ik voelde vannacht een grotere onrust dan die keren toen bij of langs een rivier liep. Ik denk dat de komt, doordat een echte rivier maar één kant uit stroomt. Memorabel moment: vandaag is de dag waarop ir Rik Almekinders de eenrichtingssnelweg ontdekte.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

grappig Francien Houben is ook de architect van de nieuwbouwblokken doos waarin ik woon. gr Herbert

Rik Almekinders zei

Kun je van daaruit de snelweg zien?