maandag 21 december 2009

technische mannen


Toen het huis hier nog onverwarmd was en de herfst dreigde in te vallen, wendde ik met tot de vakhandel. Gereedschapswinkel de Haan had ik daarvoor uitgekozen, op Gerard Doustraat 62-64 in Amsterdam om precies te zijn. Ik geloof niet dat mijn vraag onbeleefd was; ik vroeg: Ik wil graag een elektrisch straalkacheltje kopen. Verkoopt u die? En de Haan zei: Je ken ook meteen je vingers in het stopcontact steken, want daar krijg je het ook lekker warm van.

Ik geloof dat er niks mis mee is dat ik nauwelijks iets gevats wist terug te zeggen, en dat ik niet boos werd of me een sufferd voelde. Een beetje verbaasd, dat wel. En ik heb het voorval erg goed onthouden.

Hier volgt een korte verklaring over technische mannen. Technische mannen zijn zeer eenzaam en kunnen blaffen en bijten. Laat dat niemand ervan weerhouden om toch van technische mannen te houden. Om, als je een metselaar of een landmeter of een technisch bedrijfskundige in een Audi ziet, die te omhelzen en te zeggen: Ga je mee een ijsje eten? Ik tracteer vandaag!

2 opmerkingen:

erik zei

Technische mannen? Ik zeg Amsterdamse zeikerds. Da's de enige stad waar je met zo'n reactie wegkomt.

Rik Almekinders zei

Haha! Wel eens in Den Haag wezen winkelen? Of in Maastricht? Je wil toch niet zeggen dat je - toen je in Delft woonde - in Rotterdam je boodschappen deed??