dinsdag 15 december 2009

vloeibaar behang


Passend bij het formaat van onze woonkamer en bij de kortste afstand vanaf de bank, is er voor ons nieuwe huis een nieuwe televisie aangeschaft. Die is enorm (het grappige is dat het voor de prijs eigenlijk niet uitmaakt of de televisie enorm is of van traditioneel formaat). De beelddiagonaal is meer dan 1.20 meter. Bij de nieuwe televisie hoorde een doos die - uiteraard - nog groter was. Ik was in de verleiding om die doos te bewaren, omdat het geweldig speelgoed is en omdat de televisie daarin, bij een volgende verhuizing, verpakt kan worden, maar eergisteren heb ik 'm toch naar het oud papier gebracht, omdat in een huis zonder rommelzolder geen plaats is voor sentimenten.

Allemachtig, wat was die doos groot! Eerst sleepte ik 'm achter me aan, maar ik was bang dat dat een spoor achterliet in onze keurige buurt, dus toen ben ik 'm gaan optillen. En de handigste manier was toch: over mijn hoofd. Ik keek door het handvat en zag in een spiegelende ruit dat ik eruit zag als een wandelende doos.

Binnen in de doos rook ik weer hoe leuk het was om te spelen met een grote doos. Mijn eerste eigen huis was uiteraard een grote doos, toen ik zes was. Gelukkig, las ik ergens, is er nu vloeibaar behang. Ongetwijfeld gaat een huis daarvan ook lekker naar kartonnen doos ruiken.

4 opmerkingen:

erik zei

Hmmmm, ik kan me die geur ook zo herinneren. Al maanden staat er een reusachtig kasteel in de slaapkamer van mijn Janne. Past gemakkelijk, want haar kamer is 20m2. Het kasteel is gemaakt van een koelkastdoos met beschilderingen, kantelen en allerlei valluiken. Ruikt (inmiddels) toch minder.

De link naar vloeibaar behang snap ik niet.

Rik Almekinders zei

Ik was serieus op zoek naar een muurbehandeling die als effect heeft: een nette afwerking met karton binnen. Ik vind karton mooi, en ik verwacht ook veel comfort, met kartonnen afwerking van verder stevige muren. Vloeibaar behang (van wol en katoen) komt daar denk ik bij in de buurt.

Anoniem zei

ik heb sinds kort mijn muren ook met WallCo vloeibaar behang bekleed. het is echt super mooi geworden. lekker warm, zacht, en ik merk het super met akoestiek. het is heel makkelijk om op de muur te brengen. kijk maar zelf op de site www.wallco.nl

Rik Almekinders zei

Akoestiek! Dat hoor ik graag. (Wat zeg je? Akoestiek!! AKOESTIEK!!! (kwartel, ...))