dinsdag 29 december 2009

stinken


Ik heb een heel werkbare manier ontdekt om me kleden. Ik draag altijd onderbroek, broek, sokken en T-shirt (met lange mouwen). Soms ook nog hemd, schoenen en een trui, maar dat alleen als er kans bestaat dat ik naar buiten moet. En desnoods nog een jas met accessoires die zijn toegerust op guur weer. Hemd, onderbroek en sokken verschoon ik dagelijks, uit gewoonte. Het T-shirt soms dagelijks, soms eens in de twee dagen. Mijn streven is om bovenkleding alleen te verschonen als dat nodig is. Bij een broek is dat als er vlekken op zitten, bij het T-shirt als die stinkt. Onder mijn oksels, om precies te zijn.

Sinds eerste kerstdag bezit ik een nieuw T-shirt. En sindsdien heb ik die aan (overdag). Dit is dus al de derde dag dat ik aan de oksel van het T-shirt rook om te beoordelen of het nog een dag zou kunnen, en elke nieuwe kerstdag kon het weer (ik heb een erg gevoelige neus).

Dat mijn werklucht niet wordt opgenomen door nieuwe kleding heb ik met al mijn nieuwe T-shirts ervaren. Ik denk dat ik weet hoe dat komt: het textiel van nieuwe kleding is nog glad, terwijl het textiel van gewassen kleding, door het wassen en centrifugeren en drogen in de droger ruw geworden is. En aan ruw textiel wil alles wel hechten. Vlekken, en wat uit mijn oksels druipt als ik mij opwind. Mijn goede voornemen voor 2010 is: de oksels van mijn T-shirts voortaan glad ga strijken.

4 opmerkingen:

herbert zei

zeer interessant artikel op uw blog. ik heb ook een bijzonder ervaring met nieuwe kleding. afgelopen zomer kocht ik in de uitverkoop een fraai katoenen overhemd. Nadat het uit de wasmachine was het nog maar een slap en dun kledingstuk terwijl het in de winkel van goede kwaliteit leek. In nieuwe kleding zit een soort stijfsel en Prep zoal mijn moeder dit noemt waardoor het kledingstuk fraaier/ steviger lijkt maar hierdoor waarschijnlijk ook minder makkelijk geurtjes opneemt. gr Herbert

erik zei

Precies, dus je moet een spuitbus prep klaarzetten.

Volgens een bevriend oud-werknemer van een wasverzachterfabrikant heeft wasverzachter ongeveer dezelfde werking. Maar misschien is dat ook een voorbeeld van 'wij van wc-eend advsieren wc-eend'.

Rik Almekinders zei

Dus strijken heeft geen zin?

Anoniem zei

ik zag onlangs interessant item op tv over het bewerken van een wollen pantalon met een bepaalde stof waardoor hij geen vocht kon opnemen. zou dit ook helpen bij het voorkomen van okseltranspiratievocht?
onlangs weer ca 3 dagen een nieuw T-shirt geddragen en het stonk niet. mirakuleus. H te R.