donderdag 31 december 2009

stinken (2)


Ik heb, niet helemaal uit mezelf, ontdekt dat een duidelijke ordening alles comfortabeler maakt. Gelukkig zijn er in de geschiedenis allerlei handige uitvindingen gedaan om orde te scheppen: zoals keukenkastjes, verhuisdozen, stofzuigers en Microsoft Excel. Waar ik nog niet zo goed in ben, is om al die briljante attributen ook echt goed te gebruiken. Dan moet ik een soort ordelijk improvisatievermogen hebben, anders dan alleen de gedachte dat komt later nog wel een keer.

Ik zie nu in, dat het een beter concept is om regels te verzinnen die onmiddellijk tot een ordening leiden en om die regels aan de mensen in mijn omgeving te vertellen. Bijvoorbeeld: ik ga nu Microsoft Excel in de stofzuiger stoppen. Door het hardop uit te spreken onthoud ik zelf beter waar ik Microsoft Excel gelaten heb, en bovendien kunnen de anderen Microsoft Excel nu ook makkelijk terugvinden.

Sommige uitvindingen zijn nog niet gedaan. Wat ik bijvoorbeeld mis, is een attribuut of een regel die orde schept als mijn spijsvertering helemaal in de war is van de maand december. Natuurlijk, we hebben een wc, maar in december komt daar ook de gassigheid bij. Daarvoor ga ik niet naar de wc, want een scheet kan ik niet doortrekken. De beste oplossing die ik nu kan verzinnen is om in huis leitjes op te hangen waarop ik met een griffel kan aangeven dat ik dáár de scheet gelaten heb. En wie hem niet meer ruikt kan het leitje weer schoonwissen.

2 opmerkingen:

erik zei

Mischien werkt een grote rode vlag die je hijst en strijkt ook wel zo duidelijk voor huisgenoten...

Rik Almekinders zei

Ja, dat is ook een goed idee. Ik wil dat ding niet op zak moeten hebben. Ja, een rode vlag, ... good thinking!