donderdag 18 maart 2010

stichting 100LC

Over het oprichten van een stichting schrijft de Kamer van Koophandel: een stichting wordt opgericht bij notariële akte of testament. Omdat ik wil stichten op een koopje, vraag ik me serieus af of ik zal navragen wat goedkoper is: de constructie met de akte over die met het testament. Hoewel ik ook denk dat er voor een testament-stichting eerst iemand dood moet. Ikke niet, hoor!

Verder schrijft de KvK dat in de statuten van een nieuwe stichting moet staan:
1. de naam van de stichting, met het woord 'stichting' als deel van de naam (stichting 100% Lokaal Comfort)
2. het doel van de stichting (het ter plaatse tot stand brengen en volhouden van volkomen inclusief technisch onderwijs ten behoeve van totale duurzaamheid)
4. de gemeente in Nederland waar de stichting is gezeteld (Amsterdam)

Alleen voor punten 3 en 5 van mijn statuten moet ik nog een werkbare standaardzin verzinnen:
3. de wijze van benoeming en ontslag van bestuurders (bijvoorbeeld: 'ontslag als de bestuurder geen zin meer heeft om te besturen' en 'benoeming als de - door de directeur gepolste kandidaat - wel zin heeft om te besturen')
5. de bestemming van het overschot na vereffening van de stichting in geval van ontbinding (bijvoorbeeld: 'wordt in een peppelhouten kistje begraven op een plaats die op een schatkaart wordt weergegeven die in een fles in het Nieuwe Diep wordt gegooid')

2 opmerkingen:

jelle zei

helaas kan de directeur niets zeggen over de bestuurder. omgekeerd wel. maar polsen, dat mag misschien wel, ja.
begraven lijkt me goed, verbranden kan ook, gezien dat het in staat van ontbinding verkeerd misschien wel zo hygienisch

Rik Almekinders zei

In goed overleg kan een directeur alles.
Hoelang zou het duren voordat geld in een peppelhouten kistje gaat ontbinden? Ik hoop natuurlijk dat iemand de schatkaart vindt! Jij bijvoorbeeld.