vrijdag 5 maart 2010

zwembad


Ik ben echt blij dat ik Lowtech Magazine heb gevonden (zie hiernaast). Er verschijnt niet elke dag een artikel, maar toch best vaak, en die lijken goed onderbouwd en nuchter doordacht. Lowtech Magazine doet het onderzoek waar ik geen zin in heb. De toegevoegde waarde van Dutch Comfort is mijn dagelijkse merkwaardige optimisme.

Ik vind de stukken op Lowtech Magazine wel een beetje lang. Ik heb bijvoorbeeld alleen de koppen gesneld van het artikel van 12 december, om te concluderen dat toeristisch vliegen - wat ik op mijn klompen aanvoelde - een milieudelict is.

Ik begrijp wel waarom mensen vliegen: om de grote stad te ontvluchten, waar echt geen hol te beleven is. Je kunt je er te pletter zuipen en naar strontvervelende voorstellingen gaan, maar uitrusten en spelen ('vakantie'), waarvoor ik de vliegreis en uren inchecken op het vliegveld trotseer, ... ik weet niet waar dan kan, in de stad. Of ik weet het wel: in het IJburgse natuurbad dat ik zou wensen. Het IJburgse natuurbad is een uitgezet stukje van het IJmeer, dat overdekt wordt met een fijne lichte tent en waar het water tot zwemtemperatuur wordt opgewarmd.

2 opmerkingen:

jelle zei

Die overdekte tent, dat moet ook doen op dat poep-bad (zie vorige blog), dan kun je daar weer electriciteit mee winnen.

Rik Almekinders zei

Je doelt waarschijnlijk op methaanwinning uit mensenmestvergisting. Methaan is lichter dan lucht, dus als de vergisting compleet is, kan het hele zwembad, als een luchtschip, opstijgen. In Lowtech Magazine staat daar ook een stuk over.