maandag 14 december 2009

in de schouw

Mijn vriend Ongereguleerd, die zegt hiervan de ballen verstand te hebben, weet wel wat het grootste obstakel is van een accupakket: bij het op- en afladen van de cellen gaat energie verloren. Het is dus de vraag, of het prijsverschil tussen dag- en nachtstroom wel wordt terugverdiend, als ik een accupakket daarmee wil terugverdienen.

Eerlijk gezegd kan mij dat niet zoveel schelen, omdat het accupakket alleen maar de eerste stap is. Als ik het accupakket heb klaarstaan, kan ik alle energie die ik produceer, met mijn wakrako, mijn windmolen, mijn zonnepaneel of een andere uitvinding die ik nog ga doen, daarin elektrisch opslaan, zonder dat ik daarvoor eerst door Liander op Liander-voorwaarden en met Liander-dienstverlening op het Liander-net moet worden aangesloten. Het accupakket maakt mij vrij!

En waarschijnlijk is dat zo, dat bij het op- en afladen van de cellen energie verloren gaat. Verloren betekent hier: bij het op- en het afladen wordt het accupakket warm. En daarom wil ik het accupakket mooi verpakken (bijvoorbeeld zoals afgebeeld), zodat het behagelijke accupakket in de woonkamer neergezet kan worden op de plaats in de marmeren schouw, die vrijkwam toen overal centrale verwarming werd aangelegd.

2 opmerkingen:

erik zei

Hmmm, en dan zacht gloeiende led-kooltjes erin. Wel pakkend hoor, een wakrako... Wat doet-ie?

Rik Almekinders zei

De wakrako is dutchbat-taal voor warmtekrachtkoppeling. Ik schreef hierover al maanden geleden. Dit blog heeft een soort geheugen.