vrijdag 12 februari 2010

Heynsdyk

Op een verder geheim gehouden website vertelt ing R.J Heijnsdijk op welke drie pijlers zijn grappige nieuwe Nederlandse sportwagen gebaseerd is:
hergebruik stimuleren
draagvlak voor historisch besef
teamverband stimuleren


De Heynsdyk is gebouwd op het onderstel van een Porsche 944. Dat is een oude auto, die iemand dan eerst tweedehands of op de sloop moet kopen. Heijnsdijk heeft een methode bedacht om verouderde (méér vervuilende) techniek van de slooppremie te redden. Eerst werden alleen mooie classics door nostalgische autoliefhebbers gered, maar Heijnsdijk redt ook de lelijke (veel mensen vinden de Porsche 944 een lelijke auto).

Heijnsijk zegt, vermoedelijk wegens de dertig jaar oude techniek en de nostalgische vormgeving: historisch besef verrijkt de mens en stelt hem en haar in staat beter om te gaan met de habitat. En over het stimuleren van teamverband, voor de mensen die besluiten om de Heynsdyk zelf te gaan bouwen: handmatig bouwen en sleutelen wordt ervaren in een tijd waar generaties door PC en TV minder tijd voor elkaar hebben. Fascinerend! Hoe dit ervaren en beter omgaan precies in zijn werk gaat, dat legt hij helaas niet uit. Op de officiële website van Heynsdyk is van deze ambities alleen de claim overgebleven dat het nieuwe merk a normfinish company is. Voor mijn Warenhuis van de Troost vind ik normfinish geloof ik niet streng genoeg.

Geen opmerkingen: