donderdag 11 februari 2010
vuilnisbak
Ik schiet nog niet erg op in het boek Cradle to Cradle. Niet omdat het slecht geschreven is of omdat het me niet boeit, maar omdat ik ook allerlei andere dingen verlang te doen en dan niet aan het boek toekom. Michael Braungart is een biochemicus, en ik ben dat niet. Ik ben nu zo ver in het boek dat vanuit het perspectief van een biochemicus we momenteel middenin een zich voltrekkende en catastrofale natuurramp zitten. Het boek is als een spannende film: hoe gaat Michael dit oplossen??
Ik weet natuurlijk al wat Michaels ontsnappingsroute is: die heet cradle to cradle, en ik vermoed dat die oplossing alleen over afval gaat. De dingen moeten ofwel volledig veilig composteerbaar zijn, ofwel volledig upcyclebaar zijn ofwel (maar dat toch liever niet) volledig veilig verbrandbaar zijn.
In zo'n systeem is geen vuilnisbak meer nodig, want het compasteerbare afval gooi je in de tuin of eet je op, het upcyclebare afval verkoop je en de rest kan in de kachel. En verder houdt iedereen van elkaar en is het elke dag vakantie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
5 opmerkingen:
ging cradle to cradle (boek niet gelezen) niet over het idee dat mensen nu eenmaal beter zijn in nieuwe dingen bedenken EN consumeren, dan in minder consumeren (en verder niets nieuws bedenken). dat laatste gaat frustreren, hoe dan ook. dus, ipv minder met het vliegtuig te gaan, verzinnen we gewoon een vliegtuig dat de ozonlaag DIKKER maakt ipv dunner. en dan moeten we juist meer en meer gaan vliegen, om het milieu te sparen (te verbeteren, kun je dan beter zeggen).
als dat niet cradle to cradle was, dan wil ik dat graag weten, want dan kan ik nog geld gaan verdienen met een soortgelijk boekje
wat vind je trouwens van SlugBot? (bestaat al een tijdje)
http://www.wired.com/gadgets/miscellaneous/news/2001/10/47156
Ik heb mijn C2C boek inmiddels weggegeven, terwijl ik op één derde ben. En volgens mij is cradle to cradle inderdaad wat jij zegt. Hoewel ik me afvraag of het de bedoeling is dat de ozonlaag onbeperkt dikker wordt.
Geld verdienen en boekjes lijkt wel een aantrekkelijke optie. Ik geloof niet dat je daarvoor per se zelf iets verzonnen hoeft te hebben, hoor!
Ik vind de slugbot erg okee. Waarom hebben we daar sinds 2001 nooit meer iets van gehoord?
Wat vind jij eigenlijk er eigenlijk van om insecten te eten?
insekten, dat lijkt me nog wel eens wat...
wat ons welhaast weer terug brengt bij het japanse restaurant...
daar kom ik na volgende week nog eens op terug! (we gaan een weekje weg)
veel groetjes
Japanners eten naar het schijnt zeer gezond. Hoewel - schijnt het, wat weet ik ervan? - dan ook wel weer graag dieren die bijna uitgestorven zijn, zoals de tonijn en de walvis.
Insecten is meer iets Afrikaans, denk ik, of Zuid-Amerikaans (spinneneiren, lees ik net bij GG Marquez). Of zo'n restaurant ook in Ankeveen is, dat weet ik niet.
Een reactie posten