maandag 29 december 2008

IKEA


Hoe meer tijd er verstreken is sinds ons bezoek aan de winkel voor badkamermeubels, hoe bespottelijker ik die branche begin te vinden. Pervers, zeg maar! Een wastafelkraan, dat was misschien wel onze grootste uitdaging daar. Een bedevaart langs hectometers fallisch chroom bracht ons tenslotte bij een overzichtstentoonstelling van vijftig kranen, waar ik op de achterste rij opeens onze kraan zag staan. Ik kan nu niet meer terugroepen hoe die eruit zag, maar hij was het. Ik wees: 'die!' Maar nee, dat mocht niet, want dat was een keukenkraan.

Er blijkt een verschil te zijn tussen een keukenkraan en een badkamerkraan, en dat verschil zit in een handel aan de achterzijde van de kraan. Met die handel moet de stop van de wastafel op en neer bewogen worden. Wij zijn argeloze badkamergebruikers: 'waarom moet er een stop in de wastafel van de badkamer?' vroegen we. De sanitair-specialist deed in een stukje pantomime voor hoe de man na het scheren van uit een volgelopen wastafel zijn kin bevochtigt.

Maar dan is er IKEA. Een genadeloos heldere winkel, die langzaam maar doortastend alle rotte branches om zeep helpt. Installateurs, let op: IKEA is op oorlogspad. Hier is de badkamerwastafelstop waarbij geen handel nodig is op het water te laten weglopen.

4 opmerkingen:

Rinske zei

eueuhhhh wij hebben gewoon een losse stop, zeg maar zoeen met een kettinktje eraan en een gewichtje die ik er al af gesloopt heb omdat deze stop toevallig ook in ons plastic badje past. Heel degelijk.

He, een bericht van mij op je mannenblog!

Rik Almekinders zei

Hu, een vrouw op m'n mannenblog!

Weet je, die wastafels waar jij het nu over hebt, die kun je niet meer kopen. Ook een klote-systeem hoor, met dat malle gewichtje.

Ik ken verschillende mensen die in hun wastafel plassen (nou ja, plasten). Daar heb je geen stop voor nodig. Eerder een stortbak(je).

Catherine zei

Ik heb ook nog zo'n wastafel in de badkamer met een losse stop met een kettinkje en gewichtje. Het kettinkje loopt via de kraan. Pas twee jaar oud. Misschien slechts leverbaar voor huurhuizen?

Rik Almekinders zei

Ga weg! Echt waar? Een kettinkje-stopje-gewichtje uit 2007? Dat is toch NIET-TE -GELOVEN?!?

Dan heb je zeker ook een keukenkraan bij die wastafel. Tsssk, ordinair!