maandag 1 december 2008

modernisten (1)


In mijn handen werd gedrukt de Ins & Outs, 'het meest complete magazine voor exclusieve thuisrecreatie'. Je zou het niet zeggen, maar dit tijdschrift gaat over installatietechniek; van zwembaden namelijk. En natuurlijk zijn zwembaden comfortabel. Ik kan mij zelfs voorstellen dat ik, als ik echt niet meer weet wat ik met mijn geld aan moet, zou overwegen om een zwembad te (laten) installeren in of bij mijn eigen huis.

Hoewel, ... ik vind al die zwembaden allemaal ongelofelijk proleerterig, met uitzondering van de allergoedkoopste. Die allergoedkoopste is een opblaasbad dat je zelf op je gazon moet zetten. Ik vind dat charmant, omdat het een ding is, en daardoor geen installatie. En de dingen, die worden beconcurreerd door andere dingen. Aan dingen kleven nog steeds de dwingende normen van het modernisme. Dingen moeten eruit zien als ipods: expressieloos en koel.

Wat zijn installaties dan argeloos en onbedorven! De warme werktuigbouwer heeft geen verstand van hardware, alleen van druk, temperatuur en volume. En als de de ketel en de pomp maar mooi glimmen en blinken, dan is het goed.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha!

Bij gebrek aan nieuwe blogjes ga ik de oude maar lezen. Dat kan prima want ik ben je pas later gaan volgen.
Je hoeft ook niet te reageren hoor. Maar misschin wel leuk om toch in gesprek te blijven. Ze zijn wel lekker technischer die oude blogs. Ik mag dat wel.

Groeten, Meggie